4 anmeldelser

 1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  В прошлом сезоне у меня была проблема с гладиолусами — когда цветы начинали распускаться, цветонос надламывался и падал. Это болезнь или неправильное выращивание?
  Ирина Симанкова, г. Псков

  svar
  • OOO "Sad"

   — Соцветия могут надламываться при несбалансированном питании гладиолуса, и обычно это происходит при переизбытке азота. Цветонос становится слабым, разреженным, расстояние между бутонами
   увеличивается. «Перекормленные» цветки набирают массу больше положенного, в результате цветонос не выдерживает и ломается. Поэтому следует соблюдать рекомендации по подкормке этих цветов. Кстати, существует препарат для прочности стебля — «Силиплант». Он содержит микроэлементы в хелатной форме с кремнием, который увеличивает прочность цветоносов.
   Тамара ЛАЗАРЕВИЧ, коллекционер гладиолусов, г. Железногорск-Илимский Иркутской обл.

   svar
 2. Vera Dmitrievna POLYAKOVA, Bryansk

  Sig mig, er det muligt hurtigt at dyrke pærer fra meget små gladiolusbørn, der blomstrer næste år?

  svar
  • OOO "Sad"

   Der er ikke noget kompliceret ved det. Først og fremmest for små børn (og pærer) at overvintre godt, efter at den første behandling skulle tørres af med en klud, der er gennemvædet med dieselolie. Dette vil beskytte plantemateriale mod sygdomme.
   Til spiring tager de en kasse (30x10x7 cm), sætter våd savsmuld på bunden, og børnene lægger en række på dem. Et tyndt lag hø eller tørt græs placeres ovenpå, og kassen er tæt lukket med glas. Dog skal bunden have åbninger, så plantematerialet trækker vejret.
   Derefter lægges de spirede gladioli-babyer i riller, der er forudvandt med vand, drysset med tør jord med et lag 1 cm, og selve sengen eller furen er tæt dækket med en film. Så snart der vises venlige skud, fjerner de det. Hvis du dyrker pærer på denne måde, kan du opnå 100% spiring.

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.