2 anmeldelser

 1. Olga

  For et par år siden, i begyndelsen af ​​foråret, begyndte jeg at overgroe alle senge med et grønt stof som mos. En biolog-ven foreslog, at en marchanti bosatte sig på stedet. Efter hendes råd skrapte jeg manuelt alle greenerne med en murske, gik gennem senge med en håndkultivator, indbragte 1 liter aske og kalk pr. 1 kvm. Planterede grøntsager blev kløet af hø. I det tidlige efterår, når afgrøden blev høstet, såddes de tomme senge med sennep. Om vinteren blev dens opadstigede grønne planter plettet i jorden af ​​en kultivator. Mere mos kiggede ikke på min have!

  svar
  • OOO "Sad"

   Marchantia er en af ​​de mest almindelige typer levermosser. Det er kendetegnet ved en fantastisk vitalitet og kan meget hurtigt befolke territoriet. Elsker skyggefulde fugtige områder. Det kommer ind i haver ikke kun i form af sporer, men også med jord og rødder fra planter bragt til stedet. Ofte inficeres planter fra Polen og Holland med leverens sporer. I det våde år kan hele haven hurtigt blive dækket med et kontinuerligt marchetæppe.
   Der er praktisk taget ingen kemiske måder til at bekæmpe denne mos, selvom problemet især er akut i drivhuse. Erfaringen beskrevet af forfatteren er generelt sandt, men i mere avancerede tilfælde anbefaler jeg, at kampen mod den grønne besætter udsættes til efteråret. Efter mekanisk høstning af mosen, spild bedene med 1% Bordeaux-væske og inokuler dem med vinter rug eller lucerne.

   I den næste sæson skal du klæde senge med tørv - det varmer op bedre og beskytter jorden mod sollys. Om efteråret er det imidlertid nødvendigt at fremstille jord (op til en halv liters dåse dolomitmel eller kridt pr. 1 kvm).
   Svetlana KRIVENKOVA, agronom

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.