Beoordelingen en opmerkingen: 8

 1. Svetlana Filippovna Ibrahimova, Moskou

  Het is niet het eerste jaar dat ik dahlia's in mijn tuin plant, ik hou van hun grote, heldere petten die sinds half juli mijn bloementuinen versieren. Eerst geplant in eind mei-begin juni knollen, die in de koelkast zijn opgeslagen, zonder kieming. Maar mijn ger-gins bloeiden op zijn best slechts medio augustus. Een vriend gaf als eerste advies om knollen te laten groeien en ze begin juni al met scheuten te planten. Als de grond vanaf het najaar niet bevrucht is, voeg ik twee weken voor het planten superfosfaat of as toe en meng ik ze met de grond. De afstand tussen de knollen moet minstens 1 m zijn, stel vervolgens de inzet in. Jonge planten overwinteren en sluiten de eerste internode.

  antwoord
 2. LF MILOSERDOVA, regio Tambov

  Tot voor kort interesseerde ik me niet voor dahlia's, ik hield alleen van bloemen in vazen. Maar nu wist ik het zeker: bij het snijden van dahlia's ga je op naar 7-10-dagen, als je een snee verbrandt met een lucifer of een tablet aspirine in het water gooit.
  Eenmaal in de tuin van een bekende vrouw zag ik een dahlia Pink gigant. Het is gewoon een wonder van de natuur, ik werd meteen verliefd op hem, kon gewoon mijn ogen niet afhouden. In het najaar gaf mijn vriend me knollen. Omdat ik op dat moment niets wist van dahlia's, heb ik de knollen in de winter in een plastic zak gestopt en in de kelder gedropt. Hierop kalmeerde ik en droomde de hele winter, omdat in de zomer een ongewone bloem zal bloeien.
  En in april ging ze naar de kelder, pakte het pakje en was geschokt: er was een puinhoop van rotte knollen. Ik had zelfs tranen in mijn ogen, ik zocht lange tijd naar zo'n variëteit in de winkel, maar vond het niet. Ik moest opnieuw gaan met een buiging voor een vriend en ze gaf me opnieuw een paar knollen. Heel erg bedankt! Natuurlijk houd ik ze nu volledig anders. Voor de winter val ik in slaap met zaagsel in een doos, laat het in de kelder zakken en voor vijf
  opslagmaanden meerdere keren controleer ik hun toestand. Als ze opdrogen (in de kelder van de stoomverwarmingsbuizen), spreid ik sneeuw uit op zaagsel. Als er rot is, snij dan naar een gezonde plaats en ik bestrooi de plak met as. Eind maart breng ik de knollen naar het appartement, meerdere keren per dag besproeid met water. Wanneer de spruiten verschijnen met een scherp mes, deel de Dahlia's in delen. Ik land in een pond in mei, als de grond opwarmt tot + 10 °. Wortelstokken hebben een goede scheuten tot 10-15 cm Nu heb ik verschillende soorten dahlia's :. Giant Pink (lichtroze) 20 cm in diameter bloem, is het de grootste. Rebecca World is erg interessant. Toen het bloeide, bleken de bloemen van verschillende kleuren te zijn, ik heb nog nooit zoiets gezien. De diameter van de bloem is 12, zie Moscow Lights - bloemdiameter 15 cm, antiek, helder rood met witte uiteinden. Evelyn - pom-ponny bloem, zeer delicaat wit met een lila touch. De diameter van de bloem is 10-11, zie heel mooi in het boeket. Ik ben trots op mijn dahlia's. En wanneer ik een boeket uit de tuin haal, bewonderen zelfs de mannen het!

  antwoord
 3. Iraida Vladimirovna Alkhimova. Dubna, Moskou.

  Dahlia's zijn zo dol op warmte dat zelfs zachte nachtvorsten de tere knollen kunnen bederven. Op advies van schoonmoeders, begin september ben ik bezig met struiken. De heuvels moeten de hoogte hebben van 15-20 cm. En aan het einde van september, als de bladeren bevroren zijn, graaf ik alle knollen eruit. Stelen vóór het uitgraven van de snede op een hoogte van 10-15, zie trouwens dat het graven van dahlia's alleen nodig is door smalle graafvorken om ze niet te beschadigen.

  antwoord
 4. Danila KOLOBANOV, Kharkiv

  Hoe en waarom pens dahlia's?
  Als een man voor een bloementuin zorgt, zal de zaak per se goed gaan met hem. Een
  waarom? Ja, omdat we niet bang zijn om de verkeerde tak te breken of te snijden. En met sommige bloemen, is dit de enige manier om het te doen - genadeloos alle onnodig verwijderen, ondanks het feit dat ze zacht zijn. Bijvoorbeeld met dahlia's. Als de plant zijn energie aan onnodige greens besteedt, dan worden de bloemen verpletterd, zullen de knollen slechter worden opgeslagen en zal de variëteit geleidelijk degenereren. Dus pasynkat - noodzakelijkerwijs! Onmiddellijk, terwijl ik dahlia's in de volle grond plant, met een scherpe snoeischaar sneed ik de zijtakken af,
  gi zo dicht mogelijk bij de stengels, maar niet aanraken. Stiefkinderen, verschijnen niet van de knol, maar in de oksels van de bladeren, breek voorzichtig mijn hand. Als er nieuwe takken verschijnen, verwijder ik ze zonder na te denken. Plakjes worden altijd met as bestrooid. In het ideale geval zou elke struik alleen 3-4 krachtige stelen moeten hebben.
  Zo niet dahlia's gegroeid van knollen, en snijden, in 1-ste jaar bloeiende zelfs 2-3 stam zijn niet nodig voor hem. Ik laat alleen 1 centraal staan ​​en de rest wordt verwijderd. Maar op 2-ste jaar, integendeel, is het beter om meer stengels te leggen.

  antwoord
 5. Ekaterina KORYTSKO, regio Minsk

  Box - op de zaden
  Het belangrijkste geheim van de continue bloei van jaarlijkse dahlia's is het tijdig verwijderen van zaaddozen die zijn gevormd op de plek van vervaagde bloemen. Wanneer ik voorbij het bloembed ga, snijd ik gewoon alle dozen af.
  Maar als je volgend jaar zaaigoed nodig hebt voor zaaien, laat ik de eerste zaaddoos op de sterkste en meest gezonde planten staan, zodat ze kunnen rijpen. Ik bind een doos met een gekleurde draad of een lint om het niet per ongeluk te breken. En voor de komst van de vorst, of wanneer de doos begint te ontvouwen, scheur ik hem weg en leg hem op de zonnige vensterbank.

  antwoord
 6. Natalia Karkacheva

  Zaden in plaats van knollen of Dahlia's uit zaden

  Dahlia's bloeien vanaf de tweede helft van de zomer tot laat in de herfst. Ik hou van deze hoge koninklijke planten met dikke stengels en enorme zware bloemen. Maar het behoud van de knollen van deze bloemen is nogal een lastige bezigheid. En al geruime tijd heb ik geen plaats, geen tijd, geen gezondheid hiervoor. Het is goed dat in de laatste paar jaar veel kleine dwerg- en miniatuurvariëteiten zijn uitgebroed, waarvan er veel uit zaden kunnen worden gekweekt.
  Tegelijkertijd is het niet nodig alle knollen in de winter uit te graven en op te slaan en in de zomer te binden aan de polen van de reuzen die onder de druk van de wind vallen.
  Ik kweekte dahlia's uit zaden. Ik herinner me dat de eerste verscheen in mijn grappige jongens. Vervolgens verschenen de regenboog, Mephistopheles en Salute.
  Ik zaai het in maart in dozen. Opnamen worden weergegeven in 10-12 dagen. Duik wanneer twee echte vellen verschijnen, en plant een plant in wegwerpbekers. Voor 2-3 dagen voor het plukken, spray ik de zaailingen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.
  In mei worden dahlia's in containers en op een bloembed geplant. De eerste drie dagen na het planten in de volle grond overvloedig bewaterd en pritenyayu uit direct zonlicht. En wanneer ze zelf gaan groeien, vooral en niet verwennen. Afhankelijk van de plaats van aanplant, kunnen dahlia's verschillende groottes van bloeiwijzen en bush-hoogte hebben.
  Ik giet met mate op een lijn met andere bloemen. Ik voer met complexe meststoffen. Weeft onkruid, podvyavlennuyu gras opgestapeld onder de dahlia's, weg van de stam, om het niet te laten rotten. Dus het vocht wordt beter gehouden, en het is nodig om minder te wieden.
  Hier. " misschien, en alles verlaten of zorgen. Maar zelfs met dergelijke minimale kosten van juni tot september is een overvloedige bloei van effectieve bloem-bloeiwijzen gegarandeerd. Mooi en onbeschaamd.
  In één container plant ik meestal dahlia's van één soort. Maar als de zaailingen multi-
  dan, volgens 2-3-cijfers. In dit geval probeer ik ze op te halen volgens de hoogte en kleur van de bloemen. Je kunt variëteiten combineren met verschillende kleuren bloemen, maar ze hebben dezelfde vorm en structuur. De meest kleine dahlia's die ik gebruik voor het decoreren van vazen.
  Zaden die ik jaarlijks verzamel. Als de zaden in een kamer van dahlia's worden gehouden, wordt de kiemkracht gehandhaafd 1-2 jaar, als in de koelkast (bij een temperatuur van maximaal + 3 -3 "> - de 3-4 jaar.
  PS Jaarlijkse Dahlia's vormen ook kleine knollen in de herfst, die veel tuinders uitgraven, gewassen, gedroogd en verzonden voor opslag. Maar ik doe het niet om bekende redenen. En elk seizoen heb ik genoeg zaadjes met interesse.

  antwoord
 7. Olga Torshina

  Dahlia's winter!
  Ik hou erg van dahlia's, maar er waren problemen met het opslaan van knollen. Op een keer las ik het advies van een liefhebber van deze knappe mannen en besloot om het te proberen. Het resultaat is positief.
  Nu graaf ik dahlia's pas na de eerste nachtvorst. Knollen grondig gewassen, gewassen dunne wortels bevestigen markering en verlaten gedurende drie dagen in een koele, schaduwrijke plek knollen aan het oppervlak van de beschermende laag gevormd probkovidny. Als u de knollen in de zon laat, verliezen ze snel vocht en beginnen ze te drogen.
  Om infectie met schimmelziekten te voorkomen, deel ik dahlia's niet in de herfst, maar bewaar ze heel, voorbehandeld met een fungicide.
  Speciale aandacht wordt besteed aan geïmporteerde "grillige" variëteiten! Terry Hawk of Mona Lisa vormen bijvoorbeeld dunne knollen, die heel moeilijk te houden zijn. Zulke snijd in delenki en doopte elk in gesmolten paraffine - dit zal vocht bewaren en knollen beschermen tegen ziektes.
  Al het plantgoed wordt opgeslagen in de kelder bij een temperatuur van + 4 ... + 6 deg. Gewaxt in een kartonnen doos. Onverzegeld leg ik in houten kisten en giet ik droog zaagsel of zand: zodat ze niet uitdrogen.

  antwoord
 8. Александра

  Twee jaar geleden, na het graven van Dahlia's, vond ik op de wortels van knobbeltjes met nieren en liet de planten voor opslag. Spring overwinteren eenjarigen geplant dahlia's met een vaste plant. Ze hebben meestal worden als volgt geplant: in de plantgaten aan een mengsel van hout as en zand gieten, alle gemengd met grond, het maken van kleine terpen, knobbeltjes op hen, in slaap vallen op de top van de aarde en overvloedig water.
  Ik was verrast dat de jaarlijkse Dahlia's sneller opliepen dan vaste planten en twee weken eerder tot bloei kwamen. De struiken bleken prachtig, prachtig.
  Dahlia's zomer gebruikten hun kans om te overleven en bedankten me voor de prachtige bloei.
  Op mijn site plant ik verschillende soorten dahlia's. Groeien en eenjarigen. Eerder gooiden ze, zoals veel andere telers, hun vervaagde struiken in de herfst in de composthoop. Het blijkt tevergeefs ...

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen