1

hoe 1

  1. Sayenko Ira

    Ik heb verschillende soorten chrysanten. Laten we beginnen met chrysanten uit de multiflora-groep. Hun kleine struiken (tot 40 cm in hoogte) rond in vorm tijdens de bloei zijn overvloedig bedekt met bloemen, zelfs bladeren kunnen niet worden gezien - alleen maar kleurrijke ballen. Dit soort is geschikt voor stoepranden en rotstuinen. Helaas hebben deze chrysanten een lage winterhardheid. De helft van de struiken graaf ik uit en verwijder ze naar de kelder tot de lente, de rest de winter onder droge schuilplaats. Chrysanten zijn in de regel niet bang van vorst, maar van vocht, dus moeten ze worden geplant op plaatsen waar geen stagnatie van vocht is in de lente en bij een dooi.
    Ik heb ook een grote chrysant (1, 2, 3). Knijpen de meerderheid van de knoppen op de plant maakt het mogelijk om een ​​paar, maar grote bloemen te krijgen. Maar ik doe het zelden, maar omdat mijn chrysant bloeien uitbundig. In dit geval zien de struiken er erg indrukwekkend uit. Hun hoogte bereikt soms 1 m en hoger. Groot-chrysant is het beter om planten op de achtergrond, zodat ze niet andere planten te blokkeren. Overwinter deze bloemen goed. Onlangs ontdekte ik een nieuwe manier van verstoppen. Gevulde zakken van droge bladeren, het maken van matrassen, leg ze op de struiken, en op de top van alle opvang film (het verlaten van gaten aan de uiteinden voor ventilatie). In de lente verwijder ik de schuilplaats.
    Maar de meest probleemloze soort chrysanten is Koreaans (eik). Sommige soorten bloeien al in juni en bloeien tot de kou. Hoewel de gebruikelijke tijd van hun bloei - het einde van augustus - begin september. "Eik" vormt een weelderige struik met veel kleine bloemen van verschillende kleuren. De hoogte van de struiken - van 40 cm tot 1,5 m, planten overwinteren zonder onderdak, maar u moet ervoor zorgen dat de struiken geen water stagneren. Allerlei chrysanten kunnen eenvoudig worden vermenigvuldigd. Om dit te doen, snijdt u het benodigde aantal stekken van de gewenste soort en rooft u deze in turfpillen. Of in het voorjaar, deel je favoriete struik in verschillende delen.

    antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.