2 beoordelingen

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Hyppeastrum-hybride (Hippeastrum x hybridum)
  Beschrijving. Deze spectaculaire plant heeft een grote bol (tot 20 cm in diameter). De bladeren van de riemvormige vorm worden verzameld in een basale rozet. Bloemen worden verzameld op 2-4-stukjes. Bloeit in februari - begin maart.
  Landbouwtechniek. Hippeastrum is een fotofiele plant. maar het verdraagt ​​geen direct zonlicht. Tijdens de groeiperiode is het bestand tegen vrijwel elke kamertemperatuur. Een temperatuur die niet hoger is dan + 20 "C wordt echter als comfortabel beschouwd voor een uitstekende bloei. De grond in de pot en de aan- of afwezigheid van een topdressing maken zich weinig zorgen: tijdens de bloeiperiode besteedt het de energie die het afgelopen seizoen in de bol is verzameld.
  De rustperiode van de bloem wordt uitgesproken: in augustus-september stoppen de bladeren met groeien en sterven ze volledig af, en in oktober-januari verschijnt een nieuwe pijl. Het gehalte van deze plant tijdens de rustperiode vereist een lage temperatuur (+ 10 ° C), duisternis en droogte. Alle vergeelde, gedroogde bladeren worden afgesneden. Ongeveer in december - begin januari verwijderen we de pot van het hippeastrum uit de duisternis en plaatsen deze op de vensterbank (niet in de kelder!).

  Reproduction. Verspreid door kinderen en zaden. Gebruik. Deze plant ziet er tijdens de bloei uitermate decoratief uit.

  gippeastrum-foto1

  antwoord
 2. Irina SOKOLOVA, Orenburg

  Ik ben niet op zoek naar gemakkelijke manieren, dus ik heb geleerd om Gippeastrum-zaden te verspreiden. Laat de methode nogal lastig zijn, maar de schaduw van "kinder" bloemen is in dit geval identiek aan de ouder!
  De bestuiving moet worden uitgevoerd op de 4-dag na het begin van de bloei, waarbij het stuifmeel van de bloem naar de bloem wordt overgebracht met een wattenstaafje.
  Ongeveer in de 2-maand moet de doos met zaden die nodig is om te verzamelen, worden geopend.
  Maak een doos met vruchtbare grond. Morsen met een fungicide. Gedesinfecteerd gemalen grond. Zaai de zaden, laat de afstand tussen hen in 2, zie.
  Bestrooi zaden met een dun laagje aarde en verdicht het licht met een houten staaf.
  Spray met water. Zorg ervoor dat de temperatuur in de kamer waar zaden worden ontkiemd niet onder 22 ° zakt. Bevochtig de grond regelmatig met warm water.
  Zodra de bladeren 12 cm bereiken, kunnen de bollen op afzonderlijke potten worden geplaatst.

  gippeastrum-foto

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.