5 beoordelingen

 1. Aliya Akhatova, Republiek Tatarije

  Ik hoorde dat sommige waterplanten niet alleen met stilstaand water, maar ook met zilver, een zilveren lepel aan het water toevoegen. En iemand magnetiseert het water. Alleen hoe - ik weet het niet. Wat zijn deze manieren en zijn ze echt effectief?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Alle processen van vitale activiteit van een plant vinden plaats in waterige oplossingen, daarom hangt de kwaliteit van water rechtstreeks af van hun ontwikkeling.
   Het gebruik van water verrijkt met zilverionen, het zogenaamde "zilverwater", is al lang bekend. Als u dergelijk water gebruikt bij het besproeien, wordt de grond gedesinfecteerd tegen schadelijke micro-organismen, waaronder schimmels, wortelrot. Het gebruik van dergelijk water voor snijbloemen verhoogt hun levensduur op 2-3 weken. In "zilver" water om de immuniteit te versterken tijdens het zaaien van zaden en knollen voor 2-3 h.
   Een manier om de kwaliteit van water te verbeteren, is het te magnetiseren. Met deze behandeling verandert de structuur van het water, komen chemische reacties er sneller in, wat de assimilatie van minerale stoffen door planten verbetert. In de natuur gaat dit soort behandeling door water, dat door aardse rotsen stroomt. Op dit moment zijn er zelfs apparaten waarin water onder invloed van magnetische behandeling biologisch actief wordt.

   antwoord
 2. Lilia Boldina, Ruza

  In de afgelopen winter verloor ik alle gladioolbollen. Er is mij verteld dat ik ze heb opgegraven en niet goed heb gewerkt. Hoe te begrijpen dat de lamp klaar is om te oogsten en wat ermee te doen?

  antwoord
  • lelie

   Bollen gladioli, die goed ontwikkelde en bloeide, ik graaf eerst en zie welke kleur de baby is geschilderd. Elk type heeft zijn eigen bolkleur. Maar het moet gekleurd zijn en niet wit - onrijp. Na het graven van de bollen sneed ik de stelen af ​​en liet ik kleine hennep achter. Ik vouw het plantmateriaal in een goed geventileerde kas. Zorg ervoor dat u de bollen van trips behandelt. Ik bereid de mortel van de fundering voor (volgens de instructies) en ik laat het net met bollen gedurende 15 minuten zakken. Daarna was ik ze in schoon water, beluchte en zette onder de ventilator, dan - onder de elektrische verwarmer. Als je een paar bollen hebt, kun je ze in + 4 graden opslaan in het groentevak van de koelkast.

   antwoord
 3. Valentina BARAKHTENKO, St. Petersburg

  Majestic Gladiolus
  Gladiolen - majestueuze planten, prachtige bloeiwijzen die je eindeloos kunt bewonderen. Deze plant is niet de gemakkelijkst te kweken, maar met ijver zal het prachtige bloemen belonen. Het belangrijkste is om de basis agrotechnische methoden te observeren.
  Wanneer u plantmateriaal koopt, moet u het zorgvuldig onderzoeken: bollen moeten schoon zijn, zonder een enkele stip, niet ouder dan 3-4 jaar. Leeftijd kan worden bepaald door de grootte van de bodem - hoe kleiner het is, hoe jonger de lamp. En jonge bollen moeten een hoge kop hebben (de lengte van de knollen moet groter zijn dan de diameter). Je kunt ook een grote baby kopen, die beter geacclimatiseerd is.
  Voordat planten knollen moet noodzakelijkerwijs worden behandeld met antischimmelmiddelen.
  Kies voor gladiolen voor een zonnige, warme plek met losse, vruchtbare grond. Mest moet niet worden geïntroduceerd, omdat dit fusariose kan veroorzaken. In de gaten is het nodig om een ​​complexe meststof toe te voegen en deze met de grond te mengen. De knollen moeten worden geplant op een diepte van drie van zijn diameters, g de afstand tussen de planten is afhankelijk van de grootte van het plantmateriaal. De baby moet worden geplant met een interval van 5 cm, kleine bollen - 7 zien en groot - 20 cm.
  Om besmetting knollen voorkomen ziekteverwekkende schimmels en bacteriën, is het noodzakelijk om elk jaar veranderen de landingsplaats, en tijdens de zomer verwerkingsbedrijf extract van knoflook (100 g knoflook op 10 l water, laat 1 week). Begin september, en voor het desinfecteren van de bodem verrijking kalium giet gladiolen oplossing van kaliumpermanganaat (5 10 g per liter water). Wanneer de symptomen van een plant van een ziekte moeten worden verwijderd om de infectie van anderen te voorkomen.
  Gladiolus is een vochtminnende plant, daarom heeft het overvloedig water nodig (S emmers water bij 1 sq. M.) 1 een keer per week in afwezigheid van regen. En ook - het regelmatig losmaken van de grond met het verwijderen van onkruid (ze kunnen een toevluchtsoord zijn voor parasieten). Om vocht in de bodem te behouden, kunnen planten worden gemulcht.
  Na het verschijnen van het tweede blad en tot eind augustus is het noodzakelijk om wekelijks minerale meststoffen en wekelijkse irrigatie toe te passen - dit bepaalt de hoogte en kwaliteit van de bloeiwijzen, de stabiliteit van de gladiolen tegen ziekten.
  Na 1 moet de maand na de bloei gladiolen worden uitgegraven en moeten knollen worden gewassen en behandeld met antischimmelmiddelen. Daarna verwijderen in een geventileerde ruimte.
  Het goed gedroogde materiaal moet op een koele plaats in dozen in één laag met een bodem naar beneden worden bewaard. 2 keer per maand moet je de knollen inspecteren en de getroffenen doden.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.