Beoordelingen en opmerkingen: 8

 1. Vera SVIRIDOVA, regio Kaluga

  Ik herinner me hoe ik als kind de zomer met mijn grootmoeder in het dorp doorbracht, samen met mijn nichtjes na een reeks regenachtige dagen zwierven we naar het collectieve boerderij veld. Het was volledig bedekt met paddestoelen, hoewel niemand ze geplant!
  Toen we meisjes waren erg verrast, maar nu besef ik dat op een bepaalde manier op het veld kreeg het mycelium van de schimmel, en dus het was goed unavozheno, champignons gekiemde, eens herinnerde van de zaak en besloten om een ​​paddestoel veld te regelen op uw site .
  Om het substraat voor te bereiden, nam ik stro, vulde het met heet water en liet het gedurende 2 dagen achter. Daarna leg ik het op de pellets om de bril overbodig te maken.
  In de noordelijke muur van het huis, dat is bijna nooit de zon, mijn man een gat gegraven diep 50 cm, samen gehamerd uit planken houten doos zonder bodem, geplaatst in de uitsparing, zodat de plinten op 10 zien gluren uit de grond, naar beneden goot een beetje grind, zand en zet dik lagen stro, afgewisseld met een mengsel van paardenmest en vogeluitwerpselen. Elke laag werd besprenkeld met nitraat en gedrenkt. Ik bedekte het bed voor 2-weken met een film. Daarna plantten we een mycelium champignons, kochten het in een winkel voor tuiniers en goten over de compost.
  Champignons hebben warme voedzame grond en constant vocht nodig, dus op een dergelijk substraat groeien ze goed en we eten onze paddestoelen de hele zomer.

  antwoord
 2. F. BOROVKOV, St. Petersburg |

  Het is tijd om te gaan voor een "stille jacht", als de datsja naast het bos, dan geen probleem. En als het bos ver weg is, stel ik voor paddenstoelen op de site te planten.
  Het zal een hoed aannemen van een rijp bruin of wit. Het moet verpletterd worden. Ik heb hiervoor een gewone handmatige molen gebruikt. De paddestoelmassa werd in een fles water geplaatst. Nu moesten de sporen van de paddenstoelen worden "gewekt". Om dit te doen, voegde ik een paar lepels Franse gist toe aan de fles en liet het een maand staan. Het vruchtvlees van de schimmel nestelde zich naar de bodem. Een maand later filterde hij deze oplossing en goot het in een andere fles.
  Dit is een zeer geconcentreerde oplossing, dus het moet worden verdund in een verhouding van ongeveer 1-glas met een 200-liter plastic vat. En al vanaf dit vat goot ik water uit de gieter op bomen die op de site stonden.
  Het is natuurlijk beter om voor elke boom de paddenstoel te kiezen waarmee het vrienden in het bos is: blokken met jonge boompjes aan de berken, wit - in de buurt van de dennen. Sta niet op je toekomstige paddestoelruiming. En ik hoop dat het je volgend jaar zal plezieren.

  antwoord
 3. Nikolay Mandrik. Volkovysk

  heeft een andere manier om champignons te kweken onder de knie, uitgebreid, wanneer paddenstoelen proberen om omstandigheden te creëren die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke omgeving. Aan het einde van februari van vers gesneden Polenov boom (populier, esp) lang 40-50 cm boorgatdiepte 10-15 cm, legt ze mycelium en wol covers, niet te morsen. Log dan dekt polyethyleen en verwijst naar een witgekalkte kelder, waar er geen schimmels (schimmels anders niet, en inderdaad beter dat in de kelder werden niet opgeslagen groenten). Twee maanden later, wanneer de buitentemperatuur niet onder de vastgestelde + 10 gr., Een log beweegt in de tuin aan de frambozenstruiken, waar licht en schaduw geen tocht. De eerste golf van schimmels verschijnt ongeveer twee weken later.

  antwoord
 4. Nikolay SOTNIKOV, Nizhny Novgorod

  Afgelopen winter aten we gezouten paddenstoelen die in een zomerresidentie zijn geteeld. 3 jaar geleden verzamelde ik in het najaar goed gerijpte witte en roze wavelets en hakte ze fijn. Hij plaatste de champignons in emmers (elke soort - in een aparte) en vulde deze met koud water. Van tijd tot tijd gemengd. Een dag later schonk dit paddenstoelwater in vooraf gegraven en bevruchte gebieden van het organische: voor roze golfjes pakte het een schaduwrijke en vochtige plaats op in de tuin, voor de witte helft en waar het droger was. Beleefde rustieke bedden bedekt met zaagsel, en hunne - een laag afgevallen bladeren. In de lente en van tijd tot tijd in de zomer verwijderd groot onkruid.
  Aan het einde van de zomer verschenen de eerste paddestoelen. Maar ze hebben ze niet verzameld, hij heeft ze achtergelaten om ruzie te maken. Maar vanaf het tweede jaar begon het verzamelen van wavelets - een paar blikken geërgerd!

  antwoord
 5. Alexander Andreevich MIROSHNIKOV. Uglich

  Ik besloot om de lezer de ervaring te delen van het telen van de kers op de site. Ik begon met de verwerving van een mycelium. De beste (naar mijn mening) graanmycelium - op basis van schil van zonnebloempitten. De instructies aanbevelen aan oesterzwam groeien op stompen van populieren, maar ik besloot om te proberen om on-ob¬rezki berkenstammetjes - gebruik ze in feite dichter zal daarom geen vrucht 2-3 jaar en langer dragen.
  Vorig jaar, in het voorjaar kocht ik 1 l mycelium oesterzwam, in het bos vond de juiste een log diameter van ongeveer 20 cm, naar huis gebracht en geplaatst in hun gebied aan het einde van de kas van de zuidzijde. In het log boorde een paar ondiepe gaten en plaatste er een mycelium in.
  Daarna bedekte hij de boomstam met een acrylfilm. Periodiek bewaterd met warm water en opnieuw bedekt met een film (en het bleek alsof ik een kas in het restaurant had). Eerlijk gezegd was ik op mijn hoede en in het succes van mijn onderneming twijfelde ik niet. En alles bleek naar mijn mening: in september verschenen de eerste paddenstoelen. Ze waren klein, maar er waren veel nesten, dus besloot ik moed te verzamelen en de plantage uit te breiden. Naast de eerste log legde de tweede, en daar bovenop legde ik nog een en een derde. De hele constructie werd met draad bevestigd, gaten in nieuwe stammen geboord en het hele paddenstoelengewas in nieuwe gaten bevolkt. Sinds het voorjaar van vorig jaar ben ik niet vergeten om regelmatig water te geven. En begin september waren er paddestoelen in het eerste blok en aan het eind van de maand stonden oesterzwammen op alle drie. We verzamelden de oogst samen met de kleinzoon van Lyosha en verzamelden in totaal meer dan 6 kg paddenstoelen!
  Wat kan worden bereid van oesterzwammen? Ja, alles, maar mijn vrouw kan het best kaviaar maken.

  antwoord
 6. lezer

  Ik wil de eenvoudigste manier voorstellen om champignons te kweken: een hoop humus zou een paar oude overrijpe paddenstoelenhoeden omhoog moeten gooien. Volgend jaar verzamel je paddenstoelen thuis. Vergeet niet om de plaats waar je paddenstoelsporen hebt geplant indien nodig water te geven. Dat is alles.

  antwoord
 7. De lezer (nitsa)

  Hoe een aspergepaddestoel te kweken
  In de zomer kunt u proberen een aspergekaddestoel (aas) te kweken in de halfschaduw van de tuin, een kas en zelfs in de tuin. En om het hele jaar door te oogsten, is de "champignonkwekerij" uitgerust in een verwarmde ruimte op stellingen.
  Voor een aspergepaddestoel komen organische stoffen met lage vruchtbaarheid van pas, bijvoorbeeld een slechte compost. Het wordt verbeterd door 40 kg calciumcarbonaat per kubieke meter toe te voegen.
  Champignons worden gekocht op tarwekorrels, bij 1 sq. M. m duurt ongeveer 700
  Stukken van een mycelium in de grootte van een walnoot worden ondergedompeld in een substraat tot een diepte van 5 cm. Het oppervlak wordt constant gehydrateerd. Na 3-4 weken zal het substraat overgroeien met een wit-blauwachtig mycelium, waarna de top 5 cm aarde wordt overgoten. Na nog een 3-4-week verschijnen de eerste paddestoelen. Ze groeien in verschillende "golven" in 10-14-dagen. Na de 7-golf neemt de opbrengst af.
  Verzamel de aspergekaddestoel tot de dop stevig en stevig tegen het been zit en de rand niet donkerder wordt.

  antwoord
 8. gast

  Ik wilde altijd paddestoelen kweken, maar vond het te gecompliceerd. En toen ik het probeerde, besefte ik dat ik ongelijk had.
  Oesterzwammen kweken. Ik heb het gekochte mycelium in het substraat gelegd dat het meest toegankelijk is voor de zomervolger - klein zaagsel. Maar je kunt het ook in het stro planten.
  Het substraat is gevuld met kokend water 2 keer met een interval van 24 uur. Wanneer de 2-de tijd het water afkoelt, giet je het af en plaats je het mycelium in het substraat. De fabrikant geeft de snelheid aan waaraan het wordt toegevoegd.
  Het resulterende mengsel wordt uitgelegd op houten kisten, bekleed met polyethyleenfolie. Ze zijn gemakkelijk te installeren in een kas.
  Bij een temperatuur van 25 ° ontwikkelt mycelium ongeveer 50-dagen. Voor het rijpen hebben de schimmels niet meer nodig dan 15 °, veel licht en vocht, het is beter om de dozen uit de kas te verwijderen.
  Na het verzamelen van het gerijpte veshenok verschijnen er nieuwe via 10-12 dagen. Met 1 kg substraat krijg ik ongeveer 300 g-paddenstoelen. Een geweldige toevoeging aan gebakken aardappelen!

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen