Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Tamara VASILEVSKAYA, Sint-Petersburg

  Er is een oosterse legende over de boze draak die probeerde de zon in te slikken. Hij knaagde aan zijn tanden en scheurde zijn klauwen. De stukken van de zon vielen op de grond en veranderden in chrysanten. En sinds elke herfst, wanneer de verzwakte zon tot rust komt, blijven heldere bloemen de aarde en de harten van mensen ontsteken en verwarmen ... Een mooie legende, toch? En het is heel geschikt voor onze plaatsen, waar in de herfst dus er niet genoeg licht is.
  Kleine, maar heldere Koreaanse chrysanten die ik vele jaren heb verbouwd. Het is aan hen te danken dat mijn bloementuin mooi blijft wanneer de verkoudheid de meeste planten al verpest. In het najaar bloeit de chrysanthemum en heeft deze voeding nodig, maar voeding kan de groei van groen uitlokken en zal de struik niet toelaten zich voor te bereiden op de winter. Deze tegenstrijdigheid wordt opgelost door een royale brandstoftoevoer met meststoffen tijdens het planten, bemesting in de lente en de zomer, correcte vorming van de struik. Aan het begin van de bloei moet de struik weelderig en sterk zijn. Dan heeft hij genoeg kracht om de seizoenscyclus te voltooien. In het najaar moeten chrysanten overvloedig worden gedrenkt (als er geen regen valt). Wanneer de nachtvorst op de bloemen een filmopvangplaats moet werpen. Eind oktober moet het bovengrondse deel worden afgesneden, waardoor hennep overblijft. Struiken vullen zich met een mengsel van turf en zaagsel en op de bladeren.

  antwoord
 2. Elena Kalenskaya

  Bal van chrysanten: vermeerdering door stekken
  Hoewel sommige vroege variëteiten van chrysanten in augustus bloeien en alsjeblieft bloeien naar de eerste sneeuw, beschouwen velen ze als herfstbloemen. Waarschijnlijk omdat alle herfstvakanties gebonden zijn aan de overvloed aan luxueuze boeketten van deze bloemen.
  De Nikitsky Botanical Garden (Crimea) organiseert jaarlijks tentoonstellingen en verkoop van chrysanten, die de verscheidenheid en rijkdom van het kleurenpalet beïnvloeden. Dankzij succesvol selectiewerk zijn er natuurlijk planten gemaakt met zeer hoge decoratieve eigenschappen. en de prijs voor hen is verre van rommel.
  Verveel snel een favoriete bloem - de droom van elke bloemist. Maar als we rekening houden met het feit dat planten die zijn gekweekt uit zaden hun variëteitkenmerken verliezen, is het zeker opportuun om nieuwe soorten te verkrijgen door vegetatieve voortplanting. Met deze aanpak kunt u snel elke gewenste variëteit reproduceren.
  Voorbereiding van koningincellen en ontvangst van stekken
  Voortplanting door de vegetatieve methode betekent het verkrijgen van het nodige materiaal uit stekken, die gesneden worden uit de groeiende wortelspruit na de winteropslag van de baarmoederplanten. Daarom is het noodzakelijk om de voorwaarden voor opslag in de winter in acht te nemen en speciale aandacht te besteden aan de kwaliteit van koningincellen. De optimale temperatuur voor de doorloop van de rustperiode door de plant moet 3-5 ° C zijn.
  Als koningcelcellen is het noodzakelijk om niet-aangetaste ziekten en goed ontwikkelde exemplaren te selecteren.
  Om meer planten te krijgen voor de bereiding van koningincellen, zou men eind februari moeten beginnen. Planten worden in een warme kamer gebracht, snijden alle verharde hennep af en beginnen te sproeien. Een week later verschijnen de wortelspruiten.
  Alleen die scheuten die geschikt zijn om te snijden, mogen rechtstreeks vanaf de wortel groeien.
  Wanneer de bladeren van 3-4 verschijnen, kunt u beginnen met het oogsten van de stekken, wat ik aanbeveel om direct onder de knoop door te snijden. Omdat scheuten ongelijk groeien. dan, om een ​​significante hoeveelheid single-aged zaailingen van een klein aantal koningincellen te verkrijgen, kunnen de stekken in de ijskast worden opgeslagen. In nat zaagsel op de onderste plank blijven ze maximaal twee weken.
  Wortelen van stekken
  Ideaal voor het succesvol rooten van stekken is een bodem met een neutrale reactie, bestaande uit zuiver perliet of een mengsel van perliet en rivierzand in gelijke delen.
  Dit substraat wordt gekenmerkt door een hoge luchtdoorlaatbaarheid en vochtcapaciteit.
  Voor een snelle beworteling stekken van chrysanten behandeling oplossing korneobra-mations stimulerende middelen. Stekken begraven in 2 3-cm, dek af met de transparante afdekking (de vereiste microklimaat ^ mat te maken) en bestendigen onder het temperatuur optimum bij +-18 20 ° Een maand later wordt de zaailingen Xia gezonde groei vormen. Zodra de dreiging van vorst voorbij is, kan de jonge zaailingen geplant worden om een ​​vaste plek.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen