8

Beoordelingen en opmerkingen: 8

 1. Alena

  Bij droog, zonnig weer, graven ik voorzichtig de knoflook, maak hem schoon van de grond en leg hem een ​​dag te drogen. Ik bind in bundels en hang het onder een dak of een luifel.
  Als je het knoflookgewas bij nat weer oogst, plant ik de planten in een kas met tomaten en laat het drogen voor 3-7 dagen. Dit is handig voor knoflook, en voor "gasten" van de kas.

  Ik droog de hoofden op de zolder of de glazen veranda. Als de bladeren helemaal droog zijn, knip ze dan af, laat een stronk van 5-7 cm staan ​​en laat me nog een keer 10-15 opdrogen. Ik bewaar het in een kartonnen of houten doos, ik bewaar het op een donkere, droge plaats. Eenmaal in 1-2 maanden controleer ik het behoud van het gewas. Ik verdrijf mijn gekrompen en vergane hoofden.

  antwoord
 2. Maria SERGEYEVA, Kaluga

  De garantie voor lange opslag van knoflook is een goede oogst en selectie van variëteiten. Mijn favorieten zijn Gulliver en Leningrad. Om te begrijpen of de knoflook volwassen is geworden, word ik geleid door dergelijke tekens:
  • de toppen van de pijlen en de onderste bladeren vervagen en worden geel;
  • de bovenste folie op de koppen wordt gemakkelijk afgepeld.

  Het gebeurt dat de bladeren al verdord zijn en dat de uien zelf nog niet klaar zijn voor uitgraving. Hoe te zijn? Ik doe een eenvoudige test. Graaf 1-2-lampen op en probeer te exfoliëren. Als de film strak zit, laat dan de knoflook nog een week rijpen. Voor het oogsten wordt de ui licht uitgegraven en dan door de toppen uitgetrokken, van de grond geschud, de bladeren afgesneden en in manden gelegd. Elke knoflooklaag is bedekt met perkamentpapier. Afzonderlijk stel ik de beste exemplaren uit voor de landing.

  antwoord
 3. Gast

  Ik bewaar de tanden in de koelkast, verpakt in een glazen pot of voedselcontainer voor bederfelijke producten. En toch - gewoon in een kamer in prachtige kleipotten met kleine gaten voor luchtcirculatie. In hen ademt knoflook, wordt niet bederfelijk en ontspruit niet, en de potten op de plank zien er erg mooi uit.

  antwoord
 4. lezer

  Sleep knoflook in kleine linnen of linnen zakjes (elk niet meer dan 2-3 kg), aangevuld met gedroogde brandnetel, ui huid, droge zaagsel of as. Ik houd op de veranda. Als zakken pre-weken in een sterke zoutoplossing (na gedroogd), het effect is nog beter - knoflook zeker niet ziek.

  antwoord
 5. lezer

  Een buurman in het land doet dat. De bol reinigt zich van de buitenmantel en drupt snel, zonder in tanden te delen, in de paraffine die op het waterbad is gesmolten. Daarna droogt het, legt het in een doos en bewaart het in een voorraadkamer, waar zelfs bij kamertemperatuur de knoflook niet droogt - het wordt beschermd door een dunne laag paraffine. Ook kunnen de wortels van knoflook (alleen niet de lente) enigszins worden verbrand.

  antwoord
 6. Inna

  Na drogen van de stapel knoflook in plastic zakken verpakken in diverse kranten en gedruppeld in de tuin tot een diepte van bajonet spade. Top met strooien mulch en gevallen bladeren. Ik neem de knoflook in het voorjaar, maar hij net uit de tuin. Het gedeelte van het gewas dat eten tijdens de winter, tot aan de top van een bekken, een kartonnen doos of pan, beregening elke laag tarwebloem (van boven naar meer nodig). Ik dek de container af en bewaar deze in de keuken of veranda.

  antwoord
 7. Inna

  Mijn assistent is een groot zout. Rollen daarin onder in de houten doos (kleine spleten tussen de wanden) laag in 1 3-cm. Daarin werden in een enkele laag van knoflook, weer zout enzovoort strooi tot de bovenkant. Ik dek de doos af met matwerk en bewaar deze in de kelder. Indien geen zout, giet knoflook droge stof en as, en de lade kan worden vervangen door een drie-liter glazen pot.

  antwoord
 8. Gast

  Ik geef er de voorkeur aan om alles op de ouderwetse manier te doen: vlechten. Ik verwijder de knoflook, droog hem, snijd de bladeren af ​​en laat de stengels staan. Voor hen sluit ik vervolgens twee lampen aan en rijg ze aan een touwtje. In een vlecht stel ik 15-paren samen. Na het verlaten van de lus, waarbij de ophangband het plafond in de stal waar het veilig op 0 hangt ... + 4 graden en vochtigheid-50 60%.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen