4 beoordelingen

 1. Olesya MERESHKO, Bryansk

  Om planten te verplanten bij het verplanten van huisomstandigheden in de volle grond, deed het geen pijn en snel aangepast, ze moeten worden getemperd. Dat wil zeggen, geleidelijk gewend aan nieuwe temperatuuromstandigheden, aan de zon, de wind.
  Om dit te doen bij warm weer (temperatuur = + 10-12 °) Ik opent de ramen van het huis en zetten een fabriek in direct zonlicht. Je kunt ook dozen met zaailingen uithalen op een open balkon of in de tuin.
  De eerste verhardingssessie duurt 2-4 uur.Daarna verleng ik deze procedure dagelijks naar 1-2 H. Haast je niet in deze kwestie. Het proces van aanpassing van de installatie aan straat
  voorwaarden zijn geleidelijker, hoe beter ze zich aanpassen. Laatste 3-4 dagen voor het verplanten bewaar ik planten de hele dag buiten.
  Naast het temperatuurregime, verander ik ook het waterbehandelingsregime. Voor 12 dagen voor de transplantatie ik verminderen drenken zaailingen, en in de laatste week en wilde stoppen om de planten water te geven. Maar de dag voor de landing overvloedig bevochtigen bodem zaailing containers kaliumchlorideoplossing (-15 20 10 g-liter emmer water). Zaailingen door middel van dergelijke maatregelen zijn gemakkelijker te wortelen op een nieuwe plaats.

  antwoord
 2. Svetlana PENKINA, Tula

  Geheimen van succesvolle transplantatie
  Alle tuiniers hebben hun geheimen.
  Er zijn zij en ik. Hier, bijvoorbeeld, hoe zaailingen van groenten in de grond planten, zodat het beter kan beginnen.
  Het belangrijkste is om alles op tijd te doen. Tomaten is het tijd om te planten, wanneer ze worden gevormd op 8-12 bladeren en de eerste bloemen. Aubergines en paprika's op het moment van ontscheping moeten op 10-12 bladeren en op sommige plaatsen de eierstok van fruit. In courgette, squash, komkommer - op 2-4-blad. Ook moet worden gecontroleerd of de bedden goed zijn opgewarmd. Ik solliciteer voor de methode van deze oude grootvader: ik knijp een klomp grond in de vuist, en als hij na het ontklitten van zijn vingers afbrokkelt, maar niet in
  stof en op grote stukken, zodat de grond voor het planten van warmteminnende gewassen rijp is. Vóór de transplantatie moet u de planten overvloedig water geven. Het is belangrijk dat de aarde op hun wortels niet afbrokkelt.
  Natuurlijk, en op de bedden moet het land worden voorbereid: bevrucht, opgegraven, losgemaakt door harken. Putten moeten groot genoeg zijn zodat de wortels niet krimpen. Ik probeer spaarzaam met planten te planten.
  Volgens mijn observaties is het het beste om op bewolkte dagen te landen. Als het zonnig weer is, moeten de zaailingen bedekt zijn met kranten.

  antwoord
 3. Lyubov POBAT, Brest region, Pinsk

  Ik bereid de grond voor op het kweken van zaailingen, rekening houdend met de behoeften van elke plantensoort. Je kunt de grond natuurlijk in de winkel kopen, maar deze is niet altijd van goede kwaliteit en niet goedkoop.
  Aan iedereen van hem
  Bovendien zijn sommige gewassen los nodig, voor andere - een dichtere grond. Verschillende eisen voor planten en voor de zuurgraad van de bodem. Neutrale grond is geschikt voor tomaten, paprika's, komkommers. Als het "zuur" is, moet u houtas of dolomietmeel toevoegen.
  Voor zaadbereiding voor zaailingen, neem ik de volgende ingrediënten. Allereerst is een grasmat nodig. Van de vruchtbare grond waar de klaver groeide, sneed ik de stukken gras, mengde het met toorts of paardenmest, water en ging staan. Dan hebt u een bladaarde-compost nodig, bereid uit de bladeren van bomen. Verzamelde bladeren moeten worden gemengd met mest en vervolgens periodiek drinken en schoppen. Losse en lichte bladgrond wordt pas na twee jaar gevormd.
  Mengsels van mengsels
  Voor het kweken van groente- en bloemzaailingen neem ik in gelijke hoeveelheden graszoden en groene grond, mesthumus en voeg aan dit mengsel ongeveer 10% zand toe. Laten we zeggen dat als we 5-emmers zand hebben, we maar een halve emmer zand nodig hebben. Het is ook nodig om (op een emmer van een mengsel) een glas houtas en 20 g dolomietmeel te gieten.
  Voor de teelt van gewassen met kleine zaden (aardbei, petunia), bereidt u een licht aarden mengsel alleen uit bladrijke grond en humus. Ik gebruik ook bladland voor mulching bedden.
  Nota
  Men moet niet vergeten dat het niet geschikt is voor het composteren van gebladerte van eiken en kastanjes, omdat het veel tannine stoffen bevat. Er wordt ook aangenomen dat voor tuingewassen schadelijke bladeren van berken, espen en tuinbomen - ze bevatten meestal sporen van schimmelziekten die perfect in de composthoop voelen. Het nuttigst zijn de vlierbesbladeren, rode en witte aalbessen, as, rode lijsterbes, esdoorn en linde. Misschien moeten ze worden verzameld in een bos of park, maar het is het waard.

  antwoord
 4. Fatima KURMANGALIEVA, Astrakhan

  Sterke zaailingen - in theezakjes
  Wie is wat, en wij kweken zaailingen in theezakjes. We snijden de bovenrand van de gebruikte zakken af, voegen er een beetje grond aan toe (de gemorste thee blijft eronder). We doen elk een of twee zaden, de zwakkere kiem kan later worden verwijderd. We installeren alles in een container met lage zijkanten. Vlekken tussen de zakken worden besprenkeld met aarde.
  Maak de aarde nat met water (het is handig om dit met een sproeier te doen), installeer de container op een warme plaats, goed verlicht door de zon en wacht op de resultaten. Na het verschijnen van scheuten zullen de wortels van de zaailing zich ontwikkelen in het theezakje en zullen niet beschadigd raken wanneer ze in de grond worden geplant. En dit betekent dat de plant snel wortel schiet. Wanneer het kracht begint te krijgen en het wortelstelsel groeit, doet het pakket geen pijn - het wordt gemakkelijk door wortels gescheurd.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.