Beoordelingen en opmerkingen: 1

 1. Tamara POLYAKOVA, Moskou

  Chinese honingsplaatzwammen op logboeken
  Shiitake-paddestoelen zijn familieleden van degenen die ons bekend zijn. Net als paddenstoelen groeien shiitake op dood hout, waardoor het geleidelijk wordt ontbonden. Daarom kunnen ze zowel thuis als in de tuin worden gekweekt.
  6 vroege lente moet je de brokjes bereiden van de stammen van gezonde bomen (beuken, linden), omhakken voordat het sap beweegt. Hout liggen is niet goed. De diameter moet minimaal 10 cm zijn en de lengte wordt bepaald door de afmetingen van de container waarin ze worden geïnstalleerd. Voordat de paddenstoelen worden gezaaid, worden de blokken in blokken gekloofd en een paar uur in water geweekt en vervolgens enkele dagen in een warme kamer onder de folie gehouden.
  Daarna Polenov voorboordiameter 1 cm en diepte 5 6-cm. Het gat wordt gevuld met mycelium bereid substraat (commercieel verkrijgbaar), en de bovenste plug natte wol.
  De houtblokken zijn handig verticaal in de container geplaatst en bedekken de uiteinden in de grond lichtjes. Ze worden vochtig gehouden. In een appartement is het moeilijk om een ​​geschikte plaats te vinden voor een "paddestoeltuin", omdat de optimale temperatuur 15 ° in de middag en 10 ° - 's nachts is. Het beste is een verwarmd balkon met verwarming. In de zomer moet de container worden gearceerd, om oververhitting te voorkomen. Shiitake groeit langzaam, maar daarna gaat de vruchtvorming 2-3 jarenlang door.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen