4 beoordelingen

 1. Elena Smirnova, Cherepovets, regio Vologda.

  Jonge planten worden geplant in de late lente-vroege zomer. Maar als je een volwassen struik moet verdelen en verplanten, kun je dat in september doen, het belangrijkste is dat de delenki tot aan de kou wortel hebben geschoten. De landingsplaats moet licht zijn en worden beschermd tegen de wind. Clematissen kunnen geen wateroverlast en stagnatie van water verdragen. Als er zo'n probleem is, is drainage nodig - ik val in slaap op de bodem van fijn grind, zand. Voeg ook in de plantkuil humus toe (ongeveer 1-2 L), as (100-200 g) en superfosfaat (20-50 g). Bij het planten verdiept ik de zaailing met ongeveer 8-10 cm, ik spreid de wortels in verschillende richtingen. Na het drenken en installeren van een aantal steunen waarop het begin van de groei en fixeer de jonge scheuten. Het land rond de stelen voor de winter wordt altijd gemulleerd met humus of gemaaid gras.
  snoeien
  Nazim-volwassenen die ik afhield, afhankelijk van de groep. De meest complexe - clematis 1-de groep snoeien, bloeien op de scheuten van vorig jaar, zodat ze niet afsnijden, maar alleen de zweep aftrekken, ik verkort en bedek voor de winter. Clematis 2-ste groep gesneden op het niveau van 50-100 cm vanaf de grond, aangezien de bloemen zowel op de jonge als op de overwinterde scheuten worden gevormd. De meest pretentieloze en uitbundig bloeiende clematisvariëteiten van de 3-groep (ik kan vooral knappe mannen onderscheiden als Ashva, Ville de Lion, Jan Pavel 2, Blue Angel). Hun wimpers voor de winter snijden in "stronk", waardoor alleen de 2-Wraith van de grond blijft.
  Als een schuilplaats bovenop de wortelstokken leg je de doos en wikkel je deze met lapnik of niet-geweven materiaal (spingebonden).
  menu
  In het voorjaar, zodra de grond ontdooit, loods planting oplossing "Humate" (volgens de instructies), enkele weken - ammoniumnitraat (1 st-l / 10 l.) Of infusie van toorts (1: 10). In zure bodems diervoeder "kalkmelk» (200 tuin g kalk / 10 l water).

  Wanneer de zwepen beginnen te groeien, bespuit ik ze met "Epin" of "Zirkoon" (volgens de instructies). Eind juni - juli morst ik met nettle-infusie (1: 3). Na de bloei voed ik superfosfaat of speciale mest "Autumn" (volgens de instructies). In september kun je de basisjes poederen met as.

  antwoord
 2. Varvara Alekseevna

  Clematis alpine is geweldig voor beginners in het tuinieren en voor diegenen die nog niet weten hoe en wanneer ze verschillende soorten en variëteiten moeten maaien. Het behoort tot de eerste groep trimmen, dat wil zeggen dat in de herfst van de zweep deze plant praktisch niet wordt afgesneden - alleen de uiteinden en droge takjes worden verwijderd. De scheuten van deze clematis bereiken een lengte tot 3 m.

  Van half mei tot eind juni zijn ze versierd met blauwe hangende bloemen, die doen denken aan bellen.

  Rassen variëren enorm in kleur en grootte van bloemen. De variëteiten 'Frances Rivis' en 'Blue Princess' zijn vrij groot, tot 8 cm lang, blauwe bloemen met een wit centrum, en de bloem van de laatste is half-mahonie. De cultivar 'Willy' is versierd met roze bloemen tot 5 cm. In de variëteit 'Pamela Jackman' zijn de bloemen verzadigd blauw-violet, diep robijnrode kleur heeft 'Ruby' variëteiten.

  antwoord
 3. Elena Zvyagintseva, dorp Zibrovo. Regio Moskou

  Ik heb gehoord dat clematissen verschillende snoeigroepen hebben, en bij het kiezen van de variëteiten voor de tuin is het wenselijk om daar rekening mee te houden. Vertel ons meer over deze groepen.

  antwoord
  • Helena

   Momenteel zijn er clematis clematiseringen - van oorsprong, bloemgrootte, soort snoeien. Laten we het hebben over de meest relevante. De eerste groep restjes zijn clematissen, overvloedig bloeiend in eind april - in juni op de shoots van het afgelopen jaar, en individueel - in juli-september op de opnames van het lopende jaar.
   In het najaar worden de zwepen van de steun verwijderd, alleen de verkleurde uiteinden worden afgesneden van de scheuten, zwakke takken worden verwijderd en afgedekt. Clematis van de tweede trimgroep bloeien tweemaal tijdens de vegetatieve periode - op de shoots van het laatste jaar (eind mei - in juni) en aan het einde van de shoots van het lopende jaar (in juli-september).
   Deze clematis snoeien uitgevoerd in twee stappen: na de eerste golven van de bloei verwijderen verdorde scheuten van vorig jaar, en in het najaar, na de tweede golf van de bloei, zwak- takjes en verdorde deel van de jonge scheuten, waardoor ongeveer 2 / 3 onderdelen voor bloeiende voorjaar. Clematis vormen alleen bloemen op scheuten van het lopende jaar is opgenomen in de derde groep gewas. Daarom voordat de schuilplaats voor de winter gronddeel van de planten sterk gesnoeid tot een hoogte-10 15 cm, dat wil zeggen vóór de eerste plaat.
   In kruidachtige soorten sterven de scheuten vanzelf af. Om ervoor te zorgen dat je clematissen overvloedig bloeien, moet je weten welke van deze groepen tot je ras behoort, en in overeenstemming hiermee, snoeien.

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.