Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Anna ARAKELOVA, Sint-Petersburg

  Koolluizen willen graag op de onderkant van de bladeren zitten, dus deze delen van de plant moeten vaker worden gecontroleerd. Anders loop je het risico dat je een plaag ontdekt als de bladeren beginnen te krimpen en krullen.
  Om de bladluizen op koolbedden niet toe te laten, is het noodzakelijk om een ​​vruchtwisseling te observeren en niet om kool tweemaal op dezelfde plaats te planten. Maar ui, mosterd, dille, munt, kamille, basilicum zijn uitstekende voorgangers en buren van kool. Hun heldere geur smaak niet zoals het. Bovendien trekken geurende planten insecten aan die bladluizen vernietigen.

  Als het planten van kleine, kan handmatig of luizen worden verwijderd met behulp van krachtige waterstralen. Word gewoon niet te betrokken, om de planten zelf niet te beschadigen. Andere werkwijzen getest - Behandeling aanvoer teer zeepoplossing met as, een afkooksel van ui en knoflook (samen met de schil) in tabak tinctuur of verpoederen droge tabak. Al deze faciliteiten zijn veilig voor mens en andere gewassen, maar ze kunnen niet bladluizen tolereren.

  antwoord
 2. 3. DEMCHENKO, Arkhangelsk

  Tuinders zijn unaniem in hun verlangen om groenten en fruit te eten zonder chemicaliën. En om het te verlaten, hebben we insect-roofdieren nodig. In Europa worden ze speciaal naar de tuinen gebracht en huizen voor overwintering gebouwd. En wat doen we?

  Toch hebben we niet het ecologische bewustzijn om huizen voor insecten en spinnen serieus te bouwen, behalve plezier met onze kleinkinderen. Trouwens, niets ingewikkelds - hetzelfde vogelhuisje, maar in plaats van een vliegende opening - een rooster, en van binnen - schaafsel of hooi. Maar we kunnen onze assistenten in de lente voeden, bijvoorbeeld in de winter plant ik hun favoriete planten. Voor vleesetende wespen en vliegen - madeliefjes, kamille, munt, tijm.
  Ruiters en os worden aangetrokken door bloemen van dille, anijs, wortelen, mosterd. Noodzakelijkerwijs planten-honingplanten nodig (oregano, munt, melissa). Bijna alle nuttige insecten eten nectar, dit verhoogt hun vruchtbaarheid. Dus, ze zullen meer ongedierte vernietigen.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen