15 beoordelingen

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In het afgelopen zomerseizoen, rotten de uiteinden van de eierstok van courgette vaak. Waarmee kan dit verband houden?
  Valentina Uskova, Neftekamsk

  antwoord
 2. Alexey Viktorovich AFANASYEV, Vologda-regio, de stad Kirillov

  Slechts een paar regenachtige dagen op een rij is voldoende voor rotvlekken op de pompoen en pompoen. Maar je moet niet in paniek raken, omdat je de vruchten kunt redden. Ik zal advies delen over hoe dit te doen.
  Bij droog weer, met een scherp mes behandeld met wodka, knip ik plaatsen uit die zijn aangetast door rot. Ik smeer de geopereerde gebieden met veel vers geperst aloë-sap. De wonden drogen snel uit, terwijl de vruchten blijven groeien en ontwikkelen.
  En om de ontwikkeling van rottende processen voor elk fruit te voorkomen, raad ik aan om houten planken te leggen of de struiken met stro te mulchen.

  antwoord
 3. Nikolai Fedorovich MARCHENKOV, Penza Region, Nizhny Lomov

  Ik zal advies geven over hoe u courgette en pompoenen kunt redden van rot.

  Slechts een paar regenachtige dagen op een rij is voldoende voor rotvlekken op de pompoen en pompoen. Bij droog weer, gewassen met wodka met een scherp mes, knip ik plaatsen uit die zijn aangetast door rot. Ik smeer de geopereerde gebieden met veel vers geperst aloë-sap. De wonden drogen snel en de vruchten blijven groeien en ontwikkelen.
  En om de ontwikkeling van rottende processen te voorkomen, plaats ik houten planken onder elke vrucht of mulch de struiken met stro.

  antwoord
 4. Maria Lopatova

  Pompoenen en pompoenen begonnen in de struiken te rotten. Ik leg een plank onder de vruchten, maar het helpt niet. Wat te doen

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als het in de zomer koud is, beginnen lange regens, courgettes en pompoenen echt te rotten. Planken zijn misschien niet genoeg. Plastic dozen met grote openingen (voor fruit) hebben me geholpen. Ik draai ze ondersteboven, leg ze zo dicht mogelijk bij de struiken en leg de vruchten van pompoenen en courgettes. Dergelijke voetstukken zijn goed geventileerd en beschermen groenten tegen ziekten. Trouwens, als er een rotvlek op de pompoen is verschenen, snijd ik deze voorzichtig met een mes en bestrooi het royaal met gezeefde houtas. Als het weer bewolkt is, bestrooi ik de operatieplaats twee keer per dag (ochtend en avond) tot de wond grondig droogt.
   Ik rijd niet met rotte courgette naar binnen - ik snijd het onmiddellijk van de struik af en breng het naar de keuken voor verwerking.

   antwoord
 5. Anastasia Levanova, Krivoy Rog

  Vorig jaar vielen erwten en bonen op een bed in de buurt van een hek. Deze zomer zaaiden ze de zaden van courgette, maar veel vruchten rotten precies in de struiken. Hoe zich te ontdoen van de ziekte van de site?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik probeer "Scheikunde" zo min mogelijk te gebruiken. Na verloop van tijd wied ik de bedden, in het najaar verwijder ik de toppen en het onkruid van de site. Ik behandel de tuin met biologische producten, waaronder micro-organismen die veilig zijn voor mens en dier.
   Voor 2-3 weken voor het begin van de stabiele nachtvorst, de bedden waarop de groenten ziek werden met grijze schimmel, graaf ik schoppen op de bajonet.

   Ik kweek volgens de instructies een van de medicijnen: Baikal EM, Baktofit, Tri-hodermin, Planzir, Alirin-B, Fitosporin, Fitotsid. Zet het gebied uit met een oplossing tot een diepte van 10, zie. In het voorjaar herhaal ik de verwerking
   Als het probleem in het volgende seizoen weer optreedt, morst ik in het najaar een deel van 3 met een oplossing van Bordeaux-vloeistoffen (10 l per 2 m² M). In april, bij droog weer tot een diepte van 5-10, zie de bedden van 4% koperoxychloride of 2% Oxyhoma-lozingen. Spuit de putten vóór het planten in met Quadrice, Bravo of Homa. Om de schade door behandelingen te minimaliseren, vul ik de putjes met kwaliteitscompost (waarbij 1 in het gat wordt gemorst) en ik bedek de bedden ook.

   antwoord
 6. Raisa Dolzhenok

  Dit jaar rotten de pompoenen en courgette recht op het bed.
  Is het de moeite waard om de grond te behandelen met een koperbevattend medicijn om de infectie die rot veroorzaakt te verwijderen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Nee, je hoeft dit niet te doen.

   Hoogst waarschijnlijk rotte pompoen uit het overtollige vocht deze zomer. Blijkbaar heb je een zware grond, die een zwakke waterdoorlaatbaarheid heeft. Daarom is het beter om in de herfst meer humus of compost te maken, en volgend jaar onder de pompoen hoge bedden vormen.

   antwoord
 7. Igor VASILYEV, Nizhny Novgorod

  Veel courgette heeft dit jaar de tip verprutst. De foetus is nog niet gegroeid en de punt is al verrot. Ik moest courgettes plukken en vermoorden. Waarom gebeurt er rotting? Hoe dit te voorkomen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De oorzaak van rottende courgette kan een overvloed aan vocht zijn - dit gebeurt wanneer onjuiste irrigatie of als gevolg van langdurige regens. In dit geval, gewoon een paar lagere bladeren afsnijden om de courgette voldoende ventilatie en licht te geven. Planten op zich zijn krachtig, dus een dergelijke rantsoenering zal hen geen pijn doen. Rottende vruchten moeten worden afgesneden - op hun plaats zullen in de nabije toekomst nieuwe eierstokken verschijnen. Als er witte afzettingen of vlekken op de vruchten of bladeren zijn, zijn dit schimmelziekten (echte meeldauw, witte rot). Aangetaste courgette moet worden behandeld met koperbevattende preparaten en minder water geven.

   antwoord
 8. Tatjana PANUROVA, Orel

  Hoe courgette te redden, als ze gaan rotten?
  Veel tuinders courgette beginnen te rotten vanwege overvloedige en langdurige regenval. Om de bloeiwijzen en de eierstokken op de een of andere manier te beschermen tegen neerslag, kun je een oude paraplu of beschutting boven een plant plaatsen, plaques onder de vrucht zetten. In Courgette kan rotten als ze geen micronutriënten bevatten: jodium en boor. Dat wil zeggen, ze zouden moeten worden gevoed. Je kunt planten sproeien met een oplossing van boorzuur: neem 10 l water 2 g van de stof.

  Een andere reden voor verval is een verdikte landing. Veel groen is goed, maar planten hebben goede ventilatie nodig, dus je moet de grote bladeren verwijderen en alle onkruiden uit de bedden verwijderen.

  antwoord
 9. Anna P

  Lecho "Je zult je vingers likken!"

  antwoord
 10. Natalia KALGINA

  Zaden van courgette worden geoogst van volledig gerijpt fruit. Ik kies de grootste en moeilijkste exemplaren, ik teken een vingernagel over de schil - als er geen spoor meer is, kan de vrucht worden afgesneden. Voordat ik de zaden verzamel, geef ik de pompoenen om 2-3 weken te liggen op een warme, droge plaats (meestal in een hoek in de keuken). Ik snijd de afgewerkte vrucht in twee, ik haal de zaden met mijn handen eruit.

  Niet de mijne, ik verwijder gewoon de resten van de pulp en leg de zaden op bakpapier met een dunne laag. Bij goed weer, droog op straat in de schaduw, en als het regent - in een goed geventileerde ruimte. Meerdere malen per dag roer ik. Volledig gedroogde zaden worden opgeslagen in plastic containers op een donkere plaats.

  antwoord
 11. Eugenia KAZAROVETS

  Ik bepaal dat de courgette gerijpt is en klaar is voor opslag, volgens de volgende tekens.
  De huid wordt stevig, de kleur van de vrucht is verzadigd en wanneer je erop tikt, wordt een doof geluid gehoord, zoals een pompoen.
  Om de groente niet te rotten, snij ik hem met een mes, terwijl ik een lange staart achterlaat.
  Voordat ik leg voor opslag leg ik het gewas in de zon 3-4 dagen (ik verstop het of maak het schoon voor de nacht). Gedurende deze tijd droogt de schil goed en wordt deze nog steviger.

  In het ouderlijk huis wordt de courgette stuk voor stuk in een weefselmat gelegd en opgehangen aan het plafond in de gang, en in het appartement worden ze perfect onder het bed bewaard. Het belangrijkste is om donker te zijn en weg van de batterij.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.