Beoordelingen en opmerkingen: 10

 1. Anastasia Levanova, Krivoy Rog

  Vorig jaar vielen erwten en bonen op een bed in de buurt van een hek. Deze zomer zaaiden ze de zaden van courgette, maar veel vruchten rotten precies in de struiken. Hoe zich te ontdoen van de ziekte van de site?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik probeer "Scheikunde" zo min mogelijk te gebruiken. Na verloop van tijd wied ik de bedden, in het najaar verwijder ik de toppen en het onkruid van de site. Ik behandel de tuin met biologische producten, waaronder micro-organismen die veilig zijn voor mens en dier.
   Voor 2-3 weken voor het begin van de stabiele nachtvorst, de bedden waarop de groenten ziek werden met grijze schimmel, graaf ik schoppen op de bajonet.

   Ik kweek volgens de instructies een van de medicijnen: Baikal EM, Baktofit, Tri-hodermin, Planzir, Alirin-B, Fitosporin, Fitotsid. Zet het gebied uit met een oplossing tot een diepte van 10, zie. In het voorjaar herhaal ik de verwerking
   Als het probleem in het volgende seizoen weer optreedt, morst ik in het najaar een deel van 3 met een oplossing van Bordeaux-vloeistoffen (10 l per 2 m² M). In april, bij droog weer tot een diepte van 5-10, zie de bedden van 4% koperoxychloride of 2% Oxyhoma-lozingen. Spuit de putten vóór het planten in met Quadrice, Bravo of Homa. Om de schade door behandelingen te minimaliseren, vul ik de putjes met kwaliteitscompost (waarbij 1 in het gat wordt gemorst) en ik bedek de bedden ook.

   antwoord
 2. Raisa Dolzhenok

  Dit jaar rotten de pompoenen en courgette recht op het bed.
  Is het de moeite waard om de grond te behandelen met een koperbevattend medicijn om de infectie die rot veroorzaakt te verwijderen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Nee, je hoeft dit niet te doen.

   Hoogst waarschijnlijk rotte pompoen uit het overtollige vocht deze zomer. Blijkbaar heb je een zware grond, die een zwakke waterdoorlaatbaarheid heeft. Daarom is het beter om in de herfst meer humus of compost te maken, en volgend jaar onder de pompoen hoge bedden vormen.

   antwoord
 3. Igor VASILYEV, Nizhny Novgorod

  Veel courgette heeft dit jaar de tip verprutst. De foetus is nog niet gegroeid en de punt is al verrot. Ik moest courgettes plukken en vermoorden. Waarom gebeurt er rotting? Hoe dit te voorkomen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De oorzaak van rottende courgette kan een overvloed aan vocht zijn - dit gebeurt wanneer onjuiste irrigatie of als gevolg van langdurige regens. In dit geval, gewoon een paar lagere bladeren afsnijden om de courgette voldoende ventilatie en licht te geven. Planten op zich zijn krachtig, dus een dergelijke rantsoenering zal hen geen pijn doen. Rottende vruchten moeten worden afgesneden - op hun plaats zullen in de nabije toekomst nieuwe eierstokken verschijnen. Als er witte afzettingen of vlekken op de vruchten of bladeren zijn, zijn dit schimmelziekten (echte meeldauw, witte rot). Aangetaste courgette moet worden behandeld met koperbevattende preparaten en minder water geven.

   antwoord
 4. Tatjana PANUROVA, Orel

  Hoe courgette te redden, als ze gaan rotten?
  Veel tuinders courgette beginnen te rotten vanwege overvloedige en langdurige regenval. Om de bloeiwijzen en de eierstokken op de een of andere manier te beschermen tegen neerslag, kun je een oude paraplu of beschutting boven een plant plaatsen, plaques onder de vrucht zetten. In Courgette kan rotten als ze geen micronutriënten bevatten: jodium en boor. Dat wil zeggen, ze zouden moeten worden gevoed. Je kunt planten sproeien met een oplossing van boorzuur: neem 10 l water 2 g van de stof.

  Een andere reden voor verval is een verdikte landing. Veel groen is goed, maar planten hebben goede ventilatie nodig, dus je moet de grote bladeren verwijderen en alle onkruiden uit de bedden verwijderen.

  antwoord
 5. Anna P

  Lecho "Je zult je vingers likken!"

  antwoord
 6. Natalia KALGINA

  Zaden van courgette worden geoogst van volledig gerijpt fruit. Ik kies de grootste en moeilijkste exemplaren, ik teken een vingernagel over de schil - als er geen spoor meer is, kan de vrucht worden afgesneden. Voordat ik de zaden verzamel, geef ik de pompoenen om 2-3 weken te liggen op een warme, droge plaats (meestal in een hoek in de keuken). Ik snijd de afgewerkte vrucht in twee, ik haal de zaden met mijn handen eruit.

  Niet de mijne, ik verwijder gewoon de resten van de pulp en leg de zaden op bakpapier met een dunne laag. Bij goed weer, droog op straat in de schaduw, en als het regent - in een goed geventileerde ruimte. Meerdere malen per dag roer ik. Volledig gedroogde zaden worden opgeslagen in plastic containers op een donkere plaats.

  antwoord
 7. Eugenia KAZAROVETS

  Ik bepaal dat de courgette gerijpt is en klaar is voor opslag, volgens de volgende tekens.
  De huid wordt stevig, de kleur van de vrucht is verzadigd en wanneer je erop tikt, wordt een doof geluid gehoord, zoals een pompoen.
  Om de groente niet te rotten, snij ik hem met een mes, terwijl ik een lange staart achterlaat.
  Voordat ik leg voor opslag leg ik het gewas in de zon 3-4 dagen (ik verstop het of maak het schoon voor de nacht). Gedurende deze tijd droogt de schil goed en wordt deze nog steviger.

  In het ouderlijk huis wordt de courgette stuk voor stuk in een weefselmat gelegd en opgehangen aan het plafond in de gang, en in het appartement worden ze perfect onder het bed bewaard. Het belangrijkste is om donker te zijn en weg van de batterij.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen