Beoordelingen en opmerkingen: 6

 1. Nadezhda SHUMEKO, Tula

  Voor het eerst geplante Savooikool. Ik heb gehoord dat het heel belangrijk is om te eten. Dan is het nodig om het te voeren (als het niet om minerale meststoffen te gebruiken)?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De meest effectieve organische topdressing is de infusie van Mullein (1: 10) en houtas. Al bij het planten van zaailingen in elk gat moet worden gemaakt volgens 1 art. l. houtas. Via 1,5-2 moeten weken worden aangevuld met infusie van toorts. De volgende bemesting moet worden uitgevoerd via 2-3 weken, en ook als dat nodig is.

   Ongeplande topdressing moet worden gedaan na zware, langdurige regenval of wanneer er tekenen zijn van stikstofgebrek (geelverkleuring van de onderste bladeren, vertragende groei, algehele vale kleuring).

   antwoord
 2. Galina PROKOFIEVA, stad Pavlovsky Posad

  Verwijderen Savooiekool kan later wit zijn, omdat het bestand is tegen het vriespunt tot -NNUMX °, terwijl de smaak alleen maar verbetert. Om de Savooikool langer buiten te houden, is het noodzakelijk om het blad 7-2 achter te laten, dat de kopjes bedekt, beschermt tegen vocht, uitdroging, stof. Het gewicht van de koppen moet minstens 3 zijn.

  Je kunt kool anders opslaan. Ik houd ervan om de koppen met de wortel eruit te trekken, ze in dozen met zand in de kelder te laten vallen. Als je geen repository hebt, hang je de hoofden voor de "benen" direct op het geïsoleerde balkon. Je kunt ze ook op de "benen" leggen of op een plank uitspreiden.

  antwoord
 3. Alina Vostrikova, Penza

  In oktober heb ik niet alleen de laat-gekweekte Savooikool verwijderd. Ik haast me niet om haar hoofd te snijden. Ten eerste staat het op -5 °. Ten tweede is het niet zo dicht als witte kool en niet erg lang bewaard, dus het is gemakkelijker om het langer in de tuin te houden.
  Harvest Savooikool wordt aanbevolen als 80% van de koppen van de massa 2-3 kg is. Als de winter echter op straat begint, verwijder ik onmiddellijk de koppen en laat ik op elke 2-3 loszittende strook die het beschermt tegen uitdroging. Ik volg dat de vochtigheid in de kelder niet minder was dan 90%, anders zal de kool snel verdorren. Ik spreidde hoofden op rij in dozen. Eet ze in de volgende 4-5 maanden, maar hiermee hebben we geen problemen!

  antwoord
 4. Antonina Petrovna

  Sinds enkele jaren ben ik geconfronteerd met een probleem: tijdens het vullen is de Savooikool gebarsten. Hoe kan dit worden vermeden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Als het weer regenachtig is, is het land verzadigd met vocht, waardoor het kraken van Savooikool moeilijk is. Als de eerste tekenen van kraken op de kool verschenen, pak ik met mijn handen het koolhoofd, ik til het een beetje op en open het naar 45-hagel, eerst naar de ene kant en dan naar de andere kant. Dit is in strijd met het wortelstelsel en vocht wordt minder geabsorbeerd door de plant. Tegelijkertijd blijft de cultuur rijpen.

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen