Beoordelingen en opmerkingen: 3

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik lees dat de tulpen eerder bloeien, in de plantkuil, moet je meer granietpuin toevoegen, de overblijfselen van de dakspanen, de gebroken potten. Klopt dat?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ik kwam ook informatie tegen, zeggen ze, de bloemisten beweerden nog steeds in de oudheid: "Als je grote bollen tulpen wilt laten groeien - leg dan onder die gebroken scherven." Voor alle variëteiten zijn er termen van het begin en het einde van de bloei, die alleen kunnen worden verschoven in verband met veranderende weersomstandigheden. Misschien vermindert de voorgestelde methode de hoeveelheid overtollig vocht en belucht de grond, waardoor deze wordt opgewarmd, waardoor de bloei van de bloembol wordt versneld.

   antwoord
 2. Anna ALEXEEVA, Kiev

  Tulpen van vorig jaar Ik plant in speciale manden. Ze zijn dus gemakkelijker uit de grond te graven, zonder de angst dat de zachte bollen per ongeluk door een schop worden beschadigd. Bovendien kunnen de planten in de container de muis niet bereiken.

  In plaats van speciale manden is het mogelijk om plastic transparante afdekkingen van gebak te gebruiken (om drainagegaten in de bodem te maken), plastic dozen, kleine zakjes in mazen voor groenten. Dus in september graaf ik een gat in overeenstemming met de grootte van de container.

  Ik zet de mand daar, ik vul de bodem met een mengsel van zand, houtas met de toevoeging van compost en beendermeel. Spreid de bollen uit en sluit de vruchtbare grond af (de bollen plant ik tot een diepte van IQ-15 cm - het is ongeveer drie van hun hoogte). Eerder al het materiaal gedrenkt voor 2-3 uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen