3 beoordelingen

 1. Anastasia LESHCHENKO

  Gedurende vele jaren van de inhoud van de bloemenverzameling, moest ik planten meer dan eens van ziektes en plagen redden, waarvan de meest irritante de schede is.
  Ten eerste verwijder ik volwassen personen met een oude tandenborstel (ik gebruik het vóór gebruik met waterstofperoxide). Grease beschadigde gebieden pap van uien en laat 5-10 minuten. Was daarna I de plant of spuit de zeepoplossing uit een sproeimengsel kerosinovomylnoy: 40 g zeep opgelost in 1 liter water, het toevoegen van de druppels 5 kerosine en grondig geschud.

  Of ik bereid een zeep-olie-emulsie: klop in een glas water in een schuim 1 st.l. geraspte huishoudzeep of 5 g poeder en voeg 1 st.l. toe machine olie. Ik doe de grond in de pot dicht met een film en spuit het mengsel met een plant. Na 6-12 uur spoel ik af met koud water. Ik herhaal de verwerking van 2-3 keer met een interval van 7-10 dagen.

  Van chemicaliën ter bestrijding van schildluizen kiezen voor geneesmiddelen met een breed spectrum van de actie: "Actel-face", "Arriva", "Fitoverm", "Fufanon", "Akhtar" - volgens de instructies. BONA FORTE aerosol toonde zijn doeltreffendheid. Ik behandel beschadigde planten 's ochtends of' s avonds met chemicaliën.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het planten van planten doet geen pijn, ik verwerk ze een keer in 3-4 maanden met deze oplossing: 1 st.l. naaldextract voor baden (ik koop in een apotheek) Ik plant in 1 l gekookt en gekoeld water. Grote bladeren worden afgeveegd met een spons gedrenkt in een oplossing, planten met kleine en fragiele bladeren worden uit het spuitpistool gespoten.

  Het planten van planten doet geen pijn, ik verwerk ze een keer in 3-4 maanden met deze oplossing: 1 st.l. naaldextract voor baden (ik koop in een apotheek) Ik plant in 1 l gekookt en gekoeld water. Grote bladeren worden afgeveegd met een spons gedrenkt in een oplossing, planten met kleine en fragiele bladeren worden uit het spuitpistool gespoten.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er wordt aangenomen dat vanwege essentiële oliën en fytoncidale eigenschappen naaldplanten niet vatbaar zijn voor ziekten en plaagaanvallen. Dit is echter niet het geval.

   Tuinders met decoratieve naaldbomen op de datsja zullen het met me eens zijn. Daarom is het onwaarschijnlijk dat dit uittreksel helpt. Er zal echter geen schade aanrichten door dergelijke behandelingen, omdat wanneer de bladeren worden afgeveegd, zorgvuldige inspectie en het bevrijden van stof nooit worden voorkomen.
   a. Het extract van elke plant bevat nuttige stoffen, in een kleine hoeveelheid kunnen ze worden opgenomen door de bladeren. Maar u moet niet op dergelijke verwerking vertrouwen.
   Natalia SEMENOVA, bioloog, kamerplant verzamelaar

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.