Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Venus HASANOVA, Kazan

  Mijn vriendin is nog steeds die dromer!

  Dat groeit thuis in het land gele bieten, behandel me dan lila wortels uit de tuin. En toen liet ze me een foto van haar paarse Peking-kool zien, ik was verbaasd over de schoonheid van deze plant.

  De bladeren van deze krul hebben een lila kleur en de centrale bladstelen en de buitenzijde van de bladeren zijn wit. Het hoofd zelf groeit verticaal en de buitenste bladeren zijn bijna horizontaal en lijken op de bloembladen van een bloem.
  Natuurlijk begon ik haar te vragen, hoe groeide een vriend zo'n interessante plant? Ze zei dat om een ​​oogst van begin maart te krijgen, zaaigoed zou zaaien en in mei zaailingen in de tuin zou planten. Dan is het in juli al mogelijk om zo'n knapperige kop te krijgen.
  Paarse Peking kool is goed bewaard 4-5 maanden. Maar voor de winteropslag zaait een vriend begin juni meteen de zaden in de tuin. Wanneer de scheuten iets groeien, worden ze schoongemaakt om de afstand tussen de planten op 40 cm te behouden. In oktober worden de koppen opgehaald, waarvan de grootste 1,5 kg wegen. Paarse kool is vorstbestendig, dus het is niet bang voor herfstkou.

  antwoord
 2. Nadezhda BOGORODTSEVA, stad van Tver

  Mijn eerste ervaring van de Chinese kool teelt is mislukt - de zaden gezaaid mei klom goed, maar de planten ging toen in een pijl, maar nog steeds vrij kauwden hun kruisbloemige Vlooien.
  Ik weet uit eigen ervaring dat de vlooien vooral actief zijn in de late lente - vroege zomer. Daarom besloot 2-de tijd om kool in het midden van de zomer te planten en zaailingen.
  Dus het leek mij dat het betrouwbaarder zal zijn. Drenk de zaden een dag in een nat gaas en zaaide ze vervolgens in glazen met een licht substraat - volgens 2 pcs. in elk. Is in een kas bij de ingang geplaatst, waar het niet erg heet is. Al snel waren er scheuten. Extra planten verwijderd, een glas met één zaailing achterlatend.

  Tegen de tijd dat ik de knoflook verwijderde, waren de zaailingen al sterk en ik liet het op het voormalige knoflookbed vallen. Ik zette de bogen en bedekte de kool met niet-geweven materiaal, zodat het beter wortel kon schieten en niet oververhit kon raken. Ik deed het uit toen de zaailingen sterker werden. Tegen de herfst werden de hoofden gevormd, dus ik kreeg de oogst, zelfs bij de tweede poging.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen