6 beoordelingen

 1. Irina Sapeshko

  Selectief bijsnijden
  Naar mijn mening is het bijvoorbeeld nodig phlox en geleniums. Wanneer deze planten een hoogte van 40-50 cm bereiken, snij of breek ik twee of drie stelen uit op een hoogte van 7-10 cm van de grond, wat de bloei van de struik verlengt. Wanneer het grootste deel al zijn decoratieve effect verliest, bloeien eerder afgesneden scheuten en staan ​​ze lang in al hun glorie.

  Een uitstekend resultaat wordt verkregen door de bel van de Karpaten te trimmen; met goede zorg bloeit hij na 3-4 weken weer. Om de helderheid van het patroon in de bloementuin te behouden, hebben tapijtplanten het ook nodig (obrietta, maagdenpalm, pluche toppen, motten kattestaart, walnoot, arabis, zeepschaal, enz.).
  Zijsnijden is ook nodig bij groepsaanplant om overmatige groei en vermenging van planten te voorkomen.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In de herfst verzamelde ze zaden van prachtige variëteit paniek phlox, maar liet ze overwinteren in een kas van polycarbonaat. Is het mogelijk om ze nu te zaaien?
  Valentina

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Jarenlange ervaring en observaties tonen aan dat als je voor de winter vers geoogste flox-zaden in de volle grond zaait (tot stabiele vorst), de kieming in het voorjaar bijna 100% zal zijn. Bij het bewaren van (geschilde of ongeraffineerde) zaden in een onverwarmde ruimte, neemt deze af tot 70-80%. Bovendien kunnen gepelde zaden het beste in het zand worden bewaard.
   Je kunt ze nu zaaien, aangezien de kieming eind maart sterk daalt. Over het algemeen worden phlox-zaden gezaaid van december tot maart op bedden die in de herfst zijn voorbereid, of in dozen. Voor een betere ontkieming moeten ze worden ingevroren.
   De zaaibedden Ze zijn in de herfst voorbereid. De bovengrond (12-15 cm) moet voedzaam, los en ademend zijn. Om dit te doen, wordt een mengsel van organische mest met as op een vlak oppervlak gegoten. Gebruik voor bemesting bosgrond, rotte compost, beter blad, vermicompost. Als de grond zwaar is. zand wordt toegevoegd (tot een kwart van het volume van de verbeterde laag) of vermiculiet en as (80-100 g / mXNUMX).
   Zaden vóór het zaaien worden zodanig met droog zand gemengd dat ze gelijkmatig over het oppervlak worden verdeeld op een afstand van 4-5 cm van elkaar. In slaap vallen met een laagje losse voedingszandige leemgrond van 8-10 mm. Tijdens het zaaien in de winter - met een laag schoon, droog zand 1-1 cm.

   Zaaien in dozen
   In dozen kunnen zaden iets dikker worden gezaaid. Na het zaaien worden ze bewaterd en 5-6 dagen op een koele plaats gezet om op te zwellen. Daarna gaan ze naar de site en vallen in slaap met sneeuw. In het voorjaar, wanneer de sneeuw smelt, worden de dozen gelijk met de grond begraven om verdamping van vocht te voorkomen. Scheuten worden bewaterd, losgemaakt. Wanneer het eerste paar echte bladeren in de zaailingen verschijnt, worden ze in de school geplant.

   Elena DOROKHOVA, Cand. Chem. Sciences, voorzitter van de sectie "Phloxes" RPO "Club" Florists of Moscow "

   antwoord
 3. Getalina SILENCE, Novocheboksarsk

  De hele zomer ligt mijn site begraven in de geurige bloemenwolken van de overblijvende in paniek gemaakte phlox. Een betoverend zicht!
  1. Soms klagen bewoners in de zomer dat de bloemen van de plant kleiner zijn. In dit geval raad ik u aan om niet te vergeten om floxen in het vroege voorjaar te voeden met stikstofmeststof. Wanneer de knoppen beginnen te vormen, gebruik ik vloeibare fosfaat-kaliummeststof (2 eetlepels per emmer water - op 1 vierkante meter, noodzakelijk na het water geven).
  2. Ik adviseer phlox planten op een organisch bemest bed in een zonnige of licht beschaduwde omgeving.

  3. Om verwoesting van de wortelstok te voorkomen, graaf ik eenmaal in 4 van het jaar phloxstruiken en snijd ik ze in verdelers, die elk 6-7-stengels hebben, schietknoppen, groeiknoppen aan de wortelhals en gezonde wortels (ik doe dit half augustus-begin september). Delenki geplant in bemeste grond, waardoor het luchtgedeelte met de helft wordt verkort. Mijn phlox-winter zonder onderdak.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Of panicled phlox al dan niet in het bezit is, hangt af van de regio waarin ze groeien. Als in de winter vorst lange tijd bevriest zonder sneeuw, kunt u sommige soorten planten verliezen (andere vertegenwoordigers van buitenlandse fokkerijen sterven zelfs onder dekking). Phlox-variëteiten met bont (bont) gebladerte kunnen bijvoorbeeld een ongunstige winter niet overleven. In november giet ik een halve emmer turf (of compost, humus) op de phloxstruiken, nadat ik de stengels op een hoogte van 7-10 cm van de grond heb gesneden en 20-30 g complexe korrelvormige meststof voor bloeiende planten verstrooi. Of bedek met gevallen bladeren of snijd stengels van vaste planten.
   Eugenia SIMHAHODSKAYA, landschapsarchitect, Moskou

   antwoord
 4. Elena Dorokhova

  In de droge, warme herfst worden floxen bewaterd, anders verzamelen ze niet voldoende voedingsstoffen en kunnen in de winter sterven. Direct na de bloei worden alleen de toppen van de stengels gesneden. Floxen kunnen de volgende jaren geen groeipoppen planten zonder bladeren. Alleen in de late herfst worden stengels aan het aardoppervlak afgesneden. Het is beter om ze te verbranden, omdat ze kunnen worden besmet met ziekten en plagen. Als u geen tijd had om de vervaagde bloemstengels in de herfst te verwijderen, breek ze dan voorzichtig in het vroege voorjaar en pas op dat u de jonge scheuten niet beschadigt. Volwassen struiken worden na het snoeien gemulkel met organisch materiaal (compost, inclusief blad, biohumus, turf).

  Onder de mulch kun je een complexe herfst minerale meststof of as plaatsen.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.