hoe 1

 1. Alla Krasnovid, p. Komarovka, het regiment van Chernigov.

  Het feit dat cactussen in de winter koud moeten zijn, klinkt als een paradox. Maar dat is het wel. Winter voor cactus - een periode van rust. De optimale temperatuur voor overwintering is 5-15 ° (voor controle is het beter om een ​​thermometer te krijgen). Cactussen moeten geleidelijk aan deze temperatuur worden geleerd, terwijl ze tegelijkertijd de temperatuur verlagen en de besproeiing verminderen. Als de planten op de vensterbank staan, moet u ze beschermen tegen de batterij (afslui- ten met glas, film of triplex). In de winter kan het buiten erg koud zijn, wat betekent dat het nodig is om het raam te verwarmen met een handdoek of deken en de bloempotten op schuimplastic te plaatsen. Van november tot maart moet bewatering worden uitgesloten.
  In de lente ontwaken cactussen. Om dit proces te versnellen, kunt u in maart de planten met warm water spuiten. Als de planten 's winters in het donker waren en je de potten op de heldere vensterbanken op 1-2 weken herschikt, moeten de cactussen bedekt zijn met gaas. Anders kunnen ze worden verbrand.
  April is de maand voor de terugkeer naar irrigatie. Bij het begin van warme dagen neemt de hoeveelheid water toe, maar bij de volgende bevochtiging moet de grond droog zijn. Het is beter om warm regenwater te gebruiken. Zodra de knoppen verschijnen, stop met watergeven totdat cactussen vervaagd zijn.

  Transplantatie wordt elk jaar uitgevoerd in een pot met een grotere diameter. Het is beter om speciaal land in de winkel te nemen, er is ook geschikte afvoer op dezelfde plaats. Herplant cactussen moeilijk. Zelfs dikke handschoenen redden niet van de ruggengraat. Het is handig om verschillende kranten te gebruiken, meerdere keren te vouwen. Deze "sjaal" kan de cactus eenvoudig uit de pot halen en overbrengen naar een andere.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.