Beoordelingen en opmerkingen: 1

 1. Elena Pavlovna LUKASH

  Tijdens een zakenreis zag ik voor de eerste keer een bloeiende montrectie, die ook is gestileerd als Japanse gladiolen. De plant trok onmiddellijk de aandacht niet alleen vanwege zijn schoonheid, maar ook omdat hij zelden op onze bloembedden werd gekweekt. En ik kreeg het idee om dezelfde bloem in het land te beginnen.
  Wat houdt van
  Ik heb geleerd dat de plant houdt van humusrijke, tamelijk vochtige grond, maar geen stilstaand water verdraagt. De grond moet in de herfst worden gekookt: op vierkant 1. m plot maken 2-emmers van humus, 40 g superfosfaat, 20 g kaliumchloride, 100 g gehydrateerde kalk. Voeg in het voorjaar 30 g stikstofmeststoffen toe.
  Geplant met montbretic bollen in eind april - begin mei, gelijktijdig met gladiolen. Op dit moment moet de grond op een diepte van 10 cm opwarmen tot 10-graden van warmte. Als u te laat bent met planten, zullen de bollen slecht rooten.
  Tips zijn niet altijd nuttig.
  Het wordt vaak geadviseerd om montbretic bollen op te graven voor de winter - in de tweede helft van oktober. Het is in die tijd dat "kinderen" groeien en rijpen. Bewaar de bollen in de koelkast of kelder. In maart, en dit is een maand voordat het in de volle grond wordt geplant, wordt plantgoed uit de opslagplaats gehaald en enkele dagen in een warme en lichte ruimte bewaard. Daarna worden de bollen voorbereid voor de aankomende beplanting: de "nesten" worden gedemonteerd, de droge wortels en gaasschillen worden verwijderd en de "kinderen" worden gescheiden.

  Ik deed dat. Voor de eerste keer dat ik een montbrae had geplant, groef ik in de herfst bollen op en bewaarde ze in een koelkast. Het resultaat was teleurstellend: sommige exemplaren waren opgedroogd. Het jaar daarop besloot ik te experimenteren en graaide ze niet, maar liet ze in een bloembed liggen. Montbrecia overwinterde goed, en hij bloeide prima. Tegelijkertijd is het geweldig gegroeid. Hier zijn slechts een snee, deze bloemen zijn erg kort en vervagen snel.

  Wanneer de regel geldig is
  Nu zal ik de bollen altijd in het bloembed laten staan. Dit is een andere plus-pretentieloze plant. Maar ik wil opmerken dat de montage de winter goed zal verdragen, als de grond droog is. En als de tuin zich in een laagland bevindt, waar het grondwater zich dicht bij het oppervlak bevindt, is het beter om de bollen eruit te graven, anders worden ze nat en rotten ze. Dit moet minstens één keer in de 3 van het jaar worden gedaan. Als we de regel verwaarlozen, zal montbrecia slechter zijn om te bloeien vanwege verdikking.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen