2

Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Vaak, zelfs voor het nieuwe jaar, beginnen knoflookkoppen te ontkiemen en, ik weet uit ervaring, kunnen ze niet worden gestopt.
  Maar totdat de groene veer 1 cm bereikte, is knoflook nog steeds eetbaar. Daarom probeer ik het sneller te gebruiken of dien ik trays op de 8-greens. De tanden die beginnen te drogen en te ontkiemen, kunnen door een vleesmolen worden gescrolld, in ijsbakken worden geplaatst en worden ingevroren. Giet vervolgens knoflookblokjes in een zak en bewaar deze in de vriezer. Voeg waar nodig eenvoudig de 1-2 van de kubus toe aan de gekookte schotel.
  Je kunt de gehakte knoflook in een pot doen en deze eroverheen gieten.
  wat plantaardige olie. Als je deze massa op brood verspreidt, blijkt het heel smakelijk en gezond!

  Of kook knoflookolie: verpletter (crush!) 5-7 kruidnagel en giet 0,5 l zonnebloemolie. Je kunt de knoflook ook hakken en drogen. Vermaal vervolgens op een koffiemolen en gebruik als smaakmaker verse knoflook, bijvoorbeeld in gehakt voor karbonades.

  antwoord
 2. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Veel tuinders, vooral beginners, maken zich zorgen over de vraag: wat te doen met gekiemde knoflook? Vaak gebeurt het dat knoflookteentjes zelfs voor het begin van de winter beginnen te ontkiemen of verslechteren: ze drogen op, groeien beschimmeld en bij hoge luchtvochtigheid rotten ze.

  Ik wil je onmiddellijk waarschuwen: stop niet langer met het ontkiemen van knoflook. Daarom, als dit bij mij gebeurt, doe ik dit: knoflook, dat begint te drogen en te ontkiemen, door een vleesmolen gaat, in ijsblokjesvormpjes wordt gedaan en bevriest. Dan knoflook "ijs" giet gewoon in een zak en bewaar in de vriezer van de koelkast. Dergelijke kubussen kunnen tijdens de bereiding aan veel gerechten worden toegevoegd.
  Je kunt het anders doen. Doe de gehakte knoflook in een pot en giet er een kleine hoeveelheid plantaardige olie bovenop. Het is goed om brood te verspreiden met dit mengsel.
  Ik adviseer je ook om knoflookolie te koken. Om dit te doen, verpletteren (knijpen) 5-7 tanden en plaats dergelijke cake in een halve liter fles zonnebloemolie. Het krijgt een aangename smaak van knoflook en geeft het aan gekookte gerechten.
  Snijd tenslotte de knoflook en droog. Vervolgens vermalen op een koffiemolen en gebruik als kruiden, bijvoorbeeld, toe te voegen aan het vlees voor gehaktballen.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen