6

6 beoordelingen

 1. Hopen

  Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat als winterknoflook wordt geplant aan het einde van de herfst, hoe vruchtbaar de variëteit ook is en hoe ik de grond "opblaast" (gebruik alles wat ik kan, tot aan het mineraalwater), in de lente is het niet allemaal kruidnagel ontkiemen. En de plaats is dan leeg in de tuin, hoewel elke centimeter land in de tuin is geregistreerd! Maar op de "kale plekken" tussen de knoflook, wat kan ik dan planten? Dus je maakt je zorgen over dergelijk wanbeheer. En hoewel alles niet mijn schuld lijkt te zijn, is het nog steeds onaangenaam.

  En ik kwam uiteindelijk met dit ding op de proppen.
  In de late herfst selecteer ik de sterkste en grootste bieslooklooks, week ze in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, spoel ze grondig af met stromend water, droog ze en wikkel ze onmiddellijk in droge vodden.
  Daarna wikkelde ik deze knopen in een film en deed ze in een zwarte plastic zak, die ik in de tuin begroef, en ik liet de pennen uit deze tas hangen. En daarnaast, voor de trouw, plak ik ook een soort stok - een extra referentiepunt zal geen kwaad doen.
  Ik bedek de grond rond de "stash" met oud gras en laat alles in deze vorm tot de lente.
  En aan het begin van het seizoen, zodra de sneeuw volledig smelt, trek ik het pakket aan de handgrepen uit de grond, wrik de knobbeltjes open en trek de tanden eruit die al zijn ontsproten, met mooie wortels.

  Daarna plant ik ze meteen op het tuinbed. 'Propleins' tussen de landingen zijn dat niet, de opbrengsten zijn goed.
  Op dezelfde manier, overigens, ik ontkiem wortelzaden, ik laat ze gewoon in de lente vallen en slechts voor een week. En dan zijn ze heel handig om te planten, omdat deze zaailingen op de achtergrond van de aarde duidelijk zichtbaar zijn.

  antwoord
 2. Alla Fedorovna FEDOTOV, Tver

  Het planten van winterknoflook in de lente is hoogstwaarschijnlijk een uitzondering op de regels die vereisen dat het in de herfst wordt gedaan, een paar weken voor het begin van de vorst. Als je vorig jaar of na de winter echter geen tijd had om te planten, waren er teveel knoflookkoppen, dan kun je proberen een oogst van ze te krijgen door in het voorjaar kruidnagel te planten. Maar dit vereist een passende training.
  Niet minder dan een maand voor het planten worden de knoflookkoppen in plakjes gesneden, van schilfers ontdaan en onmiddellijk gedrenkt in elke groeibevorderende oplossing voor 8-10 uur.

  Daarna is het nodig om met water een zachte doek te bevochtigen, de knoflookteentjes erin te persen en te vouwen, wikkel het in een plastic zak en laat het op een kier. En dan moet de op deze manier verpakte knoflook in de koelkast worden geplaatst. Het is onmogelijk dat de stof uitdroogt, het moet regelmatig worden bevochtigd met water. Binnen een maand verschijnen wortels met een lengte tot 5 cm op knoflookteentjes.
  Zodra de aarde opwarmt, is het mogelijk om te landen. Maak in de tuin groeven rond 10 diepte cm, spreid er de gekiemde tanden uit en vul ze met humus.
  Wanneer de knoflook is opgekrikt, voed de planten met azofosca en kaliumoxide. Na regen en water tussen de rijen knoflook moet u zeker loskomen. Begin juni is het nuttig om knoflook te voeden met een oplossing van teerstokje of kippenmest. Tijdens de zomer, wordt het aanbevolen om knoflook twee keer te voeden met minerale meststoffen.

  In dergelijke knoflook, in tegenstelling tot wat in de herfst werd geplant, zal het groeiseizoen met ongeveer een maand toenemen, maar zijn kop zal groter zijn.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kan geen goede knoflook laten groeien. Misschien is de reden hiervoor zuurrijke grond?
  Konstantin Vladimirovich

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Knoflook, zoals uien, is erg gevoelig voor de verhoogde zuurgraad van de grond. In dit geval neemt de toevoer van stikstof, fosfor, kalium, calcium, magnesium, molybdeen, boor en sommige andere elementen naar planten af. Daarom zijn de beste voor knoflook zanderige en leemachtige bodems met een neutrale reactie.
   Nota
   De verhoogde zuurgraad van de grond op de site wordt aangegeven door planten die erop groeien - paardestaart, paardenzuring, weegbree, munt.
   Zelfs een lichte verhoging van de zuurgraad in de bodem schaadt de knoflook. In deze
   Als de bladeren ondiep worden, wordt de kleur lichtgroen, worden de toppen geel en wordt de oogst verminderd. Zware, drijvende kleiachtige gronden, waarop gemakkelijk een schil kan worden gevormd, zijn ongeschikt voor het telen van knoflook. Knoflook groeit goed op uiterwaarden en gedraineerde veengebieden, maar de rijping wordt vertraagd en de bollen worden lange tijd niet opgeslagen.
   Sterk zure grond moet worden gekalkt, en dit moet beter worden gedaan onder de vorige cultuur. Kalk, samen met mest of minerale meststoffen, mogen niet worden toegevoegd, omdat dit stikstofverliezen verhoogt en de assimileerbaarheid van fosforverbindingen door planten vermindert.

   Indien nodig kan de grond direct voor het planten van knoflook worden gedeoxideerd, met behulp van houtas. Het calciumgehalte, afhankelijk van de oorsprong, varieert van 8 tot 80%. As is bovendien een waardevolle meststof met een grote hoeveelheid kalium, fosfor en sporenelementen.
   Kalium in de as is aanwezig in de vorm van carbonaat of potas, dat goed in water oplost en gemakkelijk uit de grond kan worden gewassen. Als belangrijkste nutriëntenelementen bevat as niet alleen stikstof, een waterige asoplossing heeft alkalische eigenschappen en daarom is het gebruik ervan vrij effectief op zure en kaliumarme zanderige en zanderige, moeras- en weidevuilende bodems, evenals op gedraineerde veengebieden.
   Oorzaak van mislukking van het gewas kan een onbalans zijn van voedingsstoffen in de bodem. Als de knoflook geen enkel voedingselement bevat of de vereiste verhouding daartussen verstoord is, lijden de planten, worden de oogst en de kwaliteit ervan verminderd. Bemesten van knoflook is niet alleen nodig op arme gronden, maar ook op gronden die rijk zijn aan voedingsreserves. 8 moet hoe dan ook de aanbevelingen van experts volgen.

   antwoord
 4. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Vaak, zelfs voor het nieuwe jaar, beginnen knoflookkoppen te ontkiemen en, ik weet uit ervaring, kunnen ze niet worden gestopt.
  Maar totdat de groene veer 1 cm bereikte, is knoflook nog steeds eetbaar. Daarom probeer ik het sneller te gebruiken of dien ik trays op de 8-greens. De tanden die beginnen te drogen en te ontkiemen, kunnen door een vleesmolen worden gescrolld, in ijsbakken worden geplaatst en worden ingevroren. Giet vervolgens knoflookblokjes in een zak en bewaar deze in de vriezer. Voeg waar nodig eenvoudig de 1-2 van de kubus toe aan de gekookte schotel.
  Je kunt de gehakte knoflook in een pot doen en deze eroverheen gieten.
  wat plantaardige olie. Als je deze massa op brood verspreidt, blijkt het heel smakelijk en gezond!

  Of kook knoflookolie: verpletter (crush!) 5-7 kruidnagel en giet 0,5 l zonnebloemolie. Je kunt de knoflook ook hakken en drogen. Vermaal vervolgens op een koffiemolen en gebruik als smaakmaker verse knoflook, bijvoorbeeld in gehakt voor karbonades.

  antwoord
 5. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Veel tuinders, vooral beginners, maken zich zorgen over de vraag: wat te doen met gekiemde knoflook? Vaak gebeurt het dat knoflookteentjes zelfs voor het begin van de winter beginnen te ontkiemen of verslechteren: ze drogen op, groeien beschimmeld en bij hoge luchtvochtigheid rotten ze.

  Ik wil je onmiddellijk waarschuwen: stop niet langer met het ontkiemen van knoflook. Daarom, als dit bij mij gebeurt, doe ik dit: knoflook, dat begint te drogen en te ontkiemen, door een vleesmolen gaat, in ijsblokjesvormpjes wordt gedaan en bevriest. Dan knoflook "ijs" giet gewoon in een zak en bewaar in de vriezer van de koelkast. Dergelijke kubussen kunnen tijdens de bereiding aan veel gerechten worden toegevoegd.
  Je kunt het anders doen. Doe de gehakte knoflook in een pot en giet er een kleine hoeveelheid plantaardige olie bovenop. Het is goed om brood te verspreiden met dit mengsel.
  Ik adviseer je ook om knoflookolie te koken. Om dit te doen, verpletteren (knijpen) 5-7 tanden en plaats dergelijke cake in een halve liter fles zonnebloemolie. Het krijgt een aangename smaak van knoflook en geeft het aan gekookte gerechten.
  Snijd tenslotte de knoflook en droog. Vervolgens vermalen op een koffiemolen en gebruik als kruiden, bijvoorbeeld, toe te voegen aan het vlees voor gehaktballen.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.