1

hoe 1

 1. Olga SURINOVICH, agronoom, Horki

  Waarom wordt de pioen rode bladeren?
  Hoogstwaarschijnlijk is de plant ziek van Fusarium. Graaf een struik en inspecteer deze. Snijd alle rotte delen uit en bestrooi met as. Verdeel de pioen in afzonderlijke stukken en transplanteer naar een nieuwe plaats. De grootte van de landingsplaats moet ten minste 60 × 60 cm zijn. Vul deze met een mengsel van vruchtbare grond en verrotte compost (1: 1), het is handig om 1 eetlepels toe te voegen. korrelige meststof AVA. Breng gewoon geen mest! Bij het planten van de wortelstok, verdiepen op 4-5 zien
  Onthoud in het algemeen dat eens per tien jaar een pioen moet worden verjongd.

  Met een gezonde plant die slecht begint te bloeien, kun je precies dat doen: een deel ervan aan één kant afhakken met een krachtige slag met een scherpe schop. Graaf dit afgehakte deel, vul de snede met as en transplanteer. Giet een glas as in de put bij de oude struik en vul deze met vruchtbare grond. Herhaal de operatie na een jaar aan de andere kant van de moederplant.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.