hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik wil vertellen hoe ik relatief goedkope (en vroege!) Jonge aardappelen ben.
  We hebben een kleine tuin bij het huis, net genoeg voor de meest noodzakelijke groenten. Nou, er zijn ook peren, appels, perziken, kersen, kersen, abrikozen, pruimen, aalbessen, frambozen, veel bloemen en 16-druivensoorten op het latwerk. Daarom planten we geen aardappelen, nergens. Maar een jonge aardappel die je wilt! Dus, voor de winter kopen we 4-5 netten van aardappelen, meestal nemen we, zoals de verkopers zeggen, Bellarozu - het is groot, roze en de spruiten staan ​​alleen bovenaan.

  En hier ben ik, als ik kook, snij deze scheuten met pulp met een laag 2-3 cm, pak een ondiepe plastic doos, bedek het met een film om niet te lekken en giet een laag vochtig zaagsel (5-6 cm).
  Ik leg deze gesneden stukken, gepoederd met as, rechtstreeks op zaagsel (dichter bij elkaar) en strooi het bovenop met hetzelfde natte zaagsel. Nadat ik de eerste laag heb voltooid, plaats ik de tweede laag en plaats ik de doos in de gang of op de warme veranda, zelfs in de keuken - in het algemeen, waar een plaats is.
  Ik start deze procedures onmiddellijk na het nieuwe jaar, binnen twee maanden worden de opnames uitgenomen op 4-5 of zelfs op 6-8, zie
  en verkrijg een rijk wortelstelsel. En begin maart, wanneer de aarde opwarmt, neem ik de kratten twee dagen buiten mee om de scheuten te laten wennen aan de zon. Op de opgegraven bedden, maak ik een schoffel met een diepte van groef op de bajonet van de schop, elke 60-70 die ik op een handvol uienschil en as leg, en mijn pluizige knobbels op hen uitspreid. Tussen hen - twee korrels maïs. Nogmaals, met een schoffel, maak ik de tweede groef, van waaruit ik voorzichtig de grond op de eerste schep, alsof ik de stolonen van pluizige brokken met bladeren beklim. Dan plant ik ook de derde groef, doe kleine bogen en dek af met eventueel bedekkend materiaal van de terugkerende nachtvorst.
  Een week later beginnen de aardappelen samen op te groeien, in april bloeien ze en in mei ondermijnen we nieuwe aardappelen! Het ondermijnt - we kiezen voor groot, dan water en klein groeit verder.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.