3 beoordelingen

 1. M. Popova, Kazan

  Vertel ons over gouden bessen. Ik beschouw het eerder als een sierheester. Zijn er fruitrassen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Inderdaad, dit uitzicht ziet er erg mooi uit. Als u het maximale decoratieve effect wilt bereiken, plaatst u een jas van 3-5 struiken van gouden bes op de achtergrond van donkerpaars gebladerte van roodbladige hazelnoten, bijvoorbeeld Akademik Yablokov of zilveren duindoorn. In combinatie met donkergroen blad van lila zijn gouden bessen ook geschikt. Maar ze is in staat om de gastheren en een goede oogst te behagen.

   Bessen van geselecteerde vormen en variëteiten van gouden bessen van gemiddelde grootte, in vergelijking met de beste variëteiten van zwarte bessen. Rijpen in de regel later dan de meeste bessenplanten tegelijkertijd en kunnen afbrokkelen. De bessen zijn zeer divers van kleur: er zijn struiken met geel, roodachtig, bruin en zwart fruit. Ze bevatten iets minder vitamine C dan zwarte bes (maximaal 75 mg in 100 g bessen), maar ze zijn kampioenen onder krenten met vitamine A-gehalte - tot 5 mg in 100 g. De smaak van bessen is aangenaam, maar zonder dat aroma die inherent is aan zwarte bessen. Gouden aalbessen zijn zelfvruchtbaar, dus je moet struiken van verschillende variëteiten of zaailingen samen planten.
   Er zijn al veel variëteiten in het rijksregister - 23, er is veel om uit te kiezen. In 2019 werd de nachtvariant van augustus augustus opgenomen in de selectie van het genoemde Federale Wetenschappelijke Centrum IV Michurina (Michurinsk).
   Gouden aalbessen komen uit Noord-Amerika. Een pretentieloze struik tot 2 m hoog onderscheidt zich onder de congeneren door winterhardheid, hittebestendigheid, droogteweerstand. Het is niet vatbaar voor ziekten die veel voorkomen in zwarte en rode bessen, het wordt niet beschadigd door een nierteken.
   Gouden bes bloeit laat, wanneer er minder vorst dreigt. Ze is een prachtige honingplant en zeer elegant op het moment van bloei, wanneer ze wordt gehangen met kwasten van gouden, vrij grote bloemen. De bijzondere herfstkleuring van de bladeren maakt deze struiken ook aantrekkelijk tot een volledige bladval.
   Het planten en verzorgen van gouden aalbessen verschilt niet van de overeenkomstige landbouwtechnologie van zwarte en rode aalbessen. Gouden bessen kunnen echter zowel in het bovenste deel van de helling als op meer droge plaatsen worden geplaatst, omdat deze minder vochthoudend zijn dan zwart.
   De afstand tussen planten moet 2-2,5 m zijn, omdat de struiken van gouden bessen groter zijn dan zwarte.
   Varietal gouden bes verspreidt zich door lagen en stekken. Tijdens de vermeerdering van het zaad worden de zaden vóór de winter gezaaid of tot de lente in de koelkast gestratificeerd. Met deze reproductiemethode worden rassenkarakters niet bewaard.
   L. KALUGINA, landbouwingenieur

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik herinner me dat de zomer voor enkele jaren op rij abnormaal heet was, en de zwarte bes, die geen warmte verdraagt, in veel tuinen begon te verdwijnen. We geven consequent een goede oogst.

  Aangezien het wortelstelsel van de wortel negatief oververhitting van de grond waarneemt, worden de struiken op het open gebied met een speciaal net geprepareerd. Bovendien merkten ze dat een bes beter wordt als de struiken zich op een afstand van 70 cm bevinden en elkaar schaduw geven. In de hitte verhoogde water geven. En om vocht te behouden, werd de grond onder de planten verergerd met compost.

  landing
  We planten krenten in de herfst (september-oktober), en in de lente (als de grond ontdooit). We proberen een plaats voor haar te kiezen zodat ze 's middags halfschaduw is. Bij het zaaien planten we op 5-10 cm bij het planten (hierna worden wortelspruiten gevormd uit knoppen begraven in de grond) en snijden het antenneonderdeel op een hoogte van 20 cm van de grond af om de ontwikkeling van zijtakken en wortelspruiten te verbeteren. De eerste drie jaar na het planten worden de bessenstruiken niet meer gesnoeid en beginnen we vanaf het vierde jaar elk jaar de oudste takken bij de grond. Als een resultaat verwijderen we ongeveer een kwart van de struik - dit stimuleert de groei van jonge scheuten, waarop het hoofdgewas wordt gevormd.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.