Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Nina Petrovna USOVA, Tver

  Tomaten zijn zeer licht-liefhebbende planten, ze verspreiden bladeren breed om zoveel mogelijk zon op te vangen. En als de planten niet genoeg licht hebben, worden ze eruit getrokken. Daarom moeten containers met zaailingen uit elkaar worden geplaatst, zodat de struiken elkaar niet overschaduwen.

  antwoord
 2. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Tijdens de jaren van tuinieren, ontwikkelde ik mijn eigen principes voor het kweken van zaailingen van mijn favoriete gewas - tomaten.
  Grote variëteiten en hybriden zaaien eind februari in kommen en zijn semi-bepalend en bepalend - 9-10 in maart.
  Grond voor zaailingen die de aankoop gebruiken. Ik mix 0,5-emmers van geweekt kokossubstraat, 1 emmer grond en voeg een halve liter pot gezeefde as toe. Ik bevochtig de grond alvorens te zaaien met een roze oplossing van kaliumpermanganaat en spuit het vervolgens in met Energen-groeistimulantoplossing (in de kleur van light-bier).
  Ik geniet van de zaadjes voor 20 minuten in een roze oplossing van kaliumpermanganaat, spoel daarna met stromend water en bewaar dan gedurende 2 uur een oplossing van Epin extra (100 druppels in 6 ml water). Zaai ze meteen in, spoel niet langer.
  Zaaien breng ik door naar een diepte van 1, zie. Ik bedek de platen met een film met gaten en maak schoon vóór ontkieming in een warme (26-28 graden) plaats. Zodra de lussen verschijnen, leg ik de platen drie dagen onder de lamp op een afstand van 10-15, zie

  De temperatuur op dit moment wordt 's middags verlaagd tot 16-18 graden' s middags en 's nachts tot 13-15, zodat de zaailingen niet worden uitgerekt. Een week later verhoog ik de temperatuur naar 20-22 graden, zodat ze goed verlicht is.
  Duik tomaten zaailingen door 3 weken na kieming in glazen van een halve liter, waarbij ik het substraat tot de helft van het volume vul. Dan, als de zaailing groeit, voeg ik aarde toe aan de randen van de tank.
  Water geven zelden, maar altijd aan de wortel. Als je de zaailingen laat overstromen, zullen de zaailingen zich gaan uitrekken. Voor dressing met een mengsel van "Fertica for Tomatoes" -1 theel. op 10 l water, in combinatie met water geven.

  Op zonnige dagen, wanneer de zon erg heet is, verspreid ik de zaailingen en open ik de ventilatieopeningen. Als de zaailingen beginnen te ontgroeien, gebeurt het dat vanwege het weer de landing op het tuinbed is vertraagd, dan regel ik de potten minder vaak om de verlichting te verbeteren, of breng het naar het balkon.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen