Beoordelingen en opmerkingen: 4

 1. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  De melkachtige glans is een gevaarlijke schimmelziekte die voorkomt op kersen, pruimen, appels en peren. De bladeren op de aangetaste plant krijgen een zilverachtige tint. Er zijn twee soorten ziekten: parasitaire en niet-parasitaire melkachtige glans.
  1. Niet-parasitaire treedt op als gevolg van ongunstige omstandigheden - een sterke verandering in temperatuur gedurende de dag, droogte. Symptomen verschijnen meestal eind juli of augustus op bijna alle bladeren tegelijk. De ziekte passeert zonder ernstige gevolgen en kan verdwijnen met het begin van gunstige omstandigheden (in tegenstelling tot de parasitaire melkachtige glans).
  2. De veroorzaker van parasitaire melkachtige glans is een schimmel. De ziekte manifesteert zich na een strenge winter: het hout van de takken wordt donkerder, de dode lichamen van de schimmel verschijnen op de dode scheuten, de sporen verdwijnen en blijven het hout infecteren tijdens nat weer.

  Controlemaatregelen
  Knip en verbrand de aangetaste takken en desinfecteer de snijsecties met kopersulfaatoplossing (10 g voor 1 l water) en coat met olieverf. Sterk verschrompeld, ontworteling van bomen.

  mlechnyi-Blesk

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Drie peren groeien in mijn tuin: twee volwassenen zijn al in het geheugen van Yakovlev en een "naamloze" twee-jarige.

  Een van de peren ter nagedachtenis aan Yakovlev is al een uitstekende vrucht geworden en de vruchten ervan zijn groot en erg zoet. In het voorjaar bloeien en bloeien alle bomen tegelijkertijd en aan het begin van de zomer worden ze aangevallen door dezelfde kwaal: sommige gele vlekken verschijnen op de bladeren, zoals brandwonden. En dit is nog steeds de helft van de moeite, want in de herfst veranderen deze plekken in echte "wratten" die aan de andere kant van de bladeren ontkiemen.

  Maar het meest onplezierig dat zo'n aanval nu en op pruimen begon te verschijnen.
  Wat voor soort ziekte is dit? Hoe haal je het eruit?

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Frambozenbladeren in spek
  Vertel eens, wat is er vorig jaar met frambozenbladeren gebeurd (zie foto)?

  zabolela-Malina

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Planten worden aangetast door schimmelziekte - roest. Controlemaatregelen
   In de lente voor de bud break, bespuit de struiken en aarde met een oplossing van koper (300 g voor 10 1 water) of ijzer (500 g voor 10 l water) van vitriool.

   Als u geen tijd hebt voor vroege voorjaarsbehandeling, spuit deze dan vóór de bloei met kopersulfaat of Bordeaux-vloeistof (100 g voor 10 1 water) of fungicide (Skor, Voorspelling, Topaz - volgens de instructies). Herhaal na de oogst. Verwijder onder de struiken en verbrand gevallen bladeren.
   Van de biologische producten die de immuniteit van planten verhogen, kunt u de instructies Immunocytophyte, Zircon, Albite of Fitoforin-biofungicide (vóór de bloei of na de oogst) gebruiken.

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen