5 beoordelingen

 1. Olga Nichiporenko, regio Penza

  Hoe de kroon van appels en peren verminderen? Bomen zijn erg hoog en het is voor ons, de gepensioneerden, moeilijk om de kroon te hanteren.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Eind maart en begin april knip je eerst een deel van de stam uit met een of twee dikke takken van de bovenste laag, waardoor de toegang van het licht tot de binnenkant van de kroon wordt geopend.
   Snijd ook de bovenkanten van de takken van de tweede orde af boven de vertakkingen, die zich aan de zijkant bevinden in plaats van aan de onderkant van de baarmoedertakken.

   Snijd de hangende, droge, beschadigde, zieke takken.
   Verwijder een van de wrijvende of overlappende takken, evenals takken die in de kruin groeien.
   Op dichte plaatsen van de kroon snijd je gezonde takken. Het is beter om één sterkere dan veel kleine te verwijderen.
   Snijd de onderste takken op de takken naar boven gericht en de bovenste naar de zijkanten om de diameter te verkleinen, breng het onderste deel van de kruin omhoog en verminder de hoogte van de boom.

   antwoord
 2. Maria Vlasyuk

  In oktober verwerkte ze de tuin met een oplossing van ureum. Moet ik bomen overspuiten met een ijzersulfaatoplossing in het voorjaar? Ik maak me zorgen, omdat de dachas van de buren aan het rennen zijn, alle bomen zijn bedekt met mossen en korstmossen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ureum is een stikstofmeststof. Herfstverwerking van boomkronen en grond van pristvolny-cirkels (in een concentratie van 500-600 g per 10 l water) draagt ​​bij aan het snelle verval van plantenresten en daarmee de vernietiging van infecties. Maar carbamide is niet geschikt voor de behandeling van mossen en korstmossen (het kan zelfs hun ontwikkeling veroorzaken). Spuit de boomstammen daarom in maart met een oplossing van ferrosulfaat (300 g per 10 l water) over slapende knoppen.

   antwoord
 3. Maxim. Kursk

  De vraag is al besproken hoe goed het planten van zaailingen niet in de gaten zit, maar op bulkheuvels. Het algemene resultaat was dit: deze methode is het meest geschikt voor gebieden met hoog grondwater. Maar ik wil op basis van mijn ervaring zeggen dat het mogelijk is om peren te planten op de heuvels en in alle regio's. En dan groeien de jonge boompjes daar prima (ik moet ook opmerken dat ik altijd alleen twee jaar oude bomen plant), ongeacht wat hun wortelstelsel is - ontwikkeld, met de hoofdstam al gevormd, of nog steeds zwak, oppervlakkig.

  Ik maak elke heuvel als volgt: ik meng vruchtbare grond met humus, neem 15-emmers elk en voeg 100 g kaliumchloride, anderhalve kilo kalk en een kilo superfosfaat eraan toe. Op de toppen van de resulterende heuvels graaf ik ondiepe gaten, waarin ik de zaailingen laat zakken. Ik strooi ze met hetzelfde mengsel, dat ik daarna niet condenseer, maar ik giet voorzichtig water uit een gieter met een zeef.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.