hoe 1

 1. Natalia NESTEROVA, Volgograd

  Ondanks dat de yoshta-hybride lang geleden door veredelaars is gefokt, wint deze bessenstruik nu aan populariteit. Yoshta is een product van kruisende aalbessen en kruisbessen. Qua uiterlijk lijkt de yoshta-struik op een besstruik, hoewel hij hoger en wijdverspreid is. Maar de bladeren van de hybride zijn qua vorm vergelijkbaar met kruisbessenbladeren. Tijdens de bloei vult yoshta de ruimte om hem heen met een magisch zoet aroma waar tuinders dol op zijn. De bessen van deze struik zijn groter dan de krenten, maar kleiner dan de kruisbessen. De smaak is zuur, dus handjes eten werkt niet. Ze raden aan om er jam en pastille van te maken en ze in te vriezen voor wintercompotes.

  Om ervoor te zorgen dat yoshta een goede oogst bessen geeft, plant u deze struik op een droge, lichte plaats. Yoshta houdt van de zon en vruchtbare grond. Begint vruchten af ​​te werpen in het 3e jaar van planten. Bovendien kan het gewas tot 30 jaar meegaan.
  Fokkers zeggen dat deze kruisbes- en beshybride zeer resistent is tegen ziekten. Yoshta wordt niet aangetast door echte meeldauw, bladluizen en teken nestelen zich er niet op, deze struik is resistent tegen schimmelziekten. Maar yoshta kon zichzelf niet beschermen tegen het glas. Het is voor de plaag zinloos om uit te leggen dat dit geen bes of zelfs kruisbes is, maar iets daartussenin zou niet nodig zijn.

  Zoals elke fruitstruik heeft yoshta veelvuldig en overvloedig water nodig, vooral tijdens het rijpen van bessen, voor een goede en tijdige voeding en, natuurlijk, bij het snoeien van oude en zwakke takken.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.