4

Beoordelingen en opmerkingen: 4

 1. Anatoly Ulitsin, regio Moskou

  De bladeren van de peer waren vorig jaar volledig bedekt met geelbruine vlekken. De boom liet alle vruchten vallen. Hoe ermee om te gaan?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Dit zijn typische roestverschijnselen. Deze schimmelziekte heeft twee gastheren: jeneverbessenstruiken en peren. Om de oogst dit jaar niet te verliezen, start u nu meteen de verdediging. Knip alle zieke takken weg (ook op jeneverbes). Bestuif de kroon en grond onder de plant voorafgaand aan de bloei volgens de instructies met een fungicide (Topaz, Raek, Abiga-Peak, Strobi-bi) of met een biologisch product Alirin-B of Gamar.
   Wat de jeneverbes betreft, zou het goed zijn om het volledig van de site te verwijderen. Als u niet klaar bent voor dergelijke drastische maatregelen - behandel jeneverbes met een fungicide samen met een peer.

   antwoord
 2. Olga Rogova, regio Charkov

  Bij het snoeien van bomen op een peer werden gezwollen knoppen gevonden. Wat zou het kunnen zijn? Jonge peren, niet ziek.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   je hebt niet een nieuw gevormde nier gesneden, maar een verdikking (natuurlijk litteken) in de plaats van een peer die vorig jaar is gegroeid. Alle knoppen aan de zijkanten en net onder dit litteken zijn gezond, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen