Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Yulia MINYAEVA, Serpukhov

  Zorg voor rozen in de lente: wat u moet doen
  In de zomer bloeien mijn hybride theeroosjes, zonder valse bescheidenheid, gewoonweg luxueus! En dat allemaal omdat ik in april het verplichte werk doorbreng.
  In het begin maak ik de grond los. Het onkruid dat uit de grond is gekomen, wordt door een hakselaar gesneden.
  Voor de winter worden rozen nauwelijks gesnoeid. Maar in het voorjaar heb ik geen haast met deze procedure - ik stel het uit tot het einde van april of de eerste dagen van mei. Denk je laat? Maar in de struiken zijn duidelijk zichtbare levende knoppen, echt zieke scheuten. Eerst snij ik droge scheuten naar het maaiveld en verdiept ik het midden. Groene takken snijden ongeveer de helft af, en zelfs op 2 / 3. Hoe dunner de ontsnapping, hoe lager ik het verkort (ik heb het afgesneden van een levende nier, ongeveer 1 cm er vanaf). Tegelijkertijd kijk ik in welke richting dezezelfde nier wordt gestuurd, omdat een nieuwe foto in die richting zal groeien. Dit is belangrijk als je niet wilt dat de struik in de toekomst verdikt.
  Alle secties zijn besmeurd met een barcode op waterbasis. Ik hou niet van een tuinpiste - het smelt sterk.

  Tot slot, ik strooi een handvol korrels met stikstof-fosfor-kaliummeststof rond elke struik en stop ze lichtjes in de grond met een hark.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Begin april schuil ik nog steeds rozen overdag met bedekte rozen. Van de tweelaagse schuilplaats laat ik slechts één laag achter. Tegelijkertijd adviseer ik om de aangetaste takken tot een gezond weefsel te knippen en de struiken te behandelen en ze vervolgens opnieuw te bedekken. Als deze procedure wordt uitgesteld tot mei, zoals Julia adviseert, zal de ziekte een groot gebied overnemen.
   Ik adviseer je niet om wonden te besmeuren met een beroerte: het vormt zeker een film, maar het is geen antiseptisch middel. In plaats van tuinpaden, gebruik ik RanNet-pasta, die schade aan de blaffen heelt en de sneden desinfecteert.
   Na het snoeien behandelt u de rozen met HOM (volgens de instructies) of kopersulfaatoplossing (100 g per 10 l water). Na twee weken is het nuttig om de grond rond de struiken af ​​te werpen met een oplossing van Fitosporin. De volgende besproeiing van ziekten (Abiga-piek) en plagen (Fitoverm, Iskra) plannen in de eerste helft van mei, combineren de behandelingen niet, maar spenderen ze met intervallen van 10-14-dagen.

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen