2

2 beoordelingen

 1. OOO "Triest"

  Om de hoogte van appelvariëteiten te verminderen, kaneel gestreept, 2 een jaar geleden had alle regels gesnoeid, maar de takken blijven slepen. Wat hebben we verkeerd gedaan en hoe we nu moeten zijn?
  N. Lisyanskaya Regio Tula

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Naar alle waarschijnlijkheid was de trim te sterk. En bij het sterke snoeien van het bovenste deel van de kruin reageren de bomen door massieve vorming van krachtige snelgroeiende scheuten op plaatsen waar grote takken worden afgesneden. Ze worden toppen genoemd (Wen) en ze worden zhiruet door de wortels, "geprogrammeerd" op de oude kroon en proberen de balans tussen de bovenste en onderste delen te herstellen. Tops veroorzaken onder meer schade aan toekomstige gewassen.
   Het probleem van tops is inherent, niet alleen in de aangegeven klasse, maar ook in vele andere.

   Vóór het begin van de lignificatie van de toppen, moeten ze worden uitgebroken of afgesneden. Het is waar dat er gevallen zijn waarin de toppen kunnen helpen de kroon te herstellen in het geval van het verlies van zijn / haar deel of onjuist snoeien.
   Als de toppen echter duidelijk overbodig zijn, verwijder ze dan genadeloos. En merk op dat het volgende jaar de tops weer kunnen verschijnen. Verwijder ze opnieuw.

   L. KALUGINA, landbouwingenieur

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.