3

3 beoordelingen

 1. Stepan VALENCHUK

  Ik heb gemerkt dat er verschillende redenen kunnen zijn voor een slechte vruchtvorming van kersen. Het volstaat om eenvoudige regels te volgen - en de oogst is gegarandeerd!

  1. De cultuur groeit goed op lichte zandige leemgronden met een reactie die bijna neutraal is. Ik kalk op zure exemplaren: voor het graven op zandige leem breng ik 400-500 g kalk per 1 m², op zware leem - tot 800 g.
  2. Tolereert de nabijheid van coniferen niet.
  H. Met behulp van snoei (in maart), vorm ik een gelaagde of komvormige kroon in een boom. De vertakkingshoek moet ongeveer 50 graden zijn. Overmatige groei van de onderste scheuten is ongewenst (dit vermindert winterhardheid).

  antwoord
 2. Irene

  Rijpe kersenbomen bemoeien zich niet jaarlijks met de voeding.
  In oktober heb ik 30-40 kg compost in een boom in een cirkelvormige groef rond de rand van de kroon gedaan.
  In de lente spuit ik op de open bladeren een oplossing van ureum (40 g per 10 l water).
  Na de vruchtzetting geef ik in augustus 40 g superfosfaat en 60 g kaliumzout aan de boomstam (ingebed in de grond) - dit maakt de plant klaar voor de winter, beter bestand tegen de kou en volgend jaar bedankt voor een uitstekende oogst.

  antwoord
 3. jachthaven

  Vorig jaar bloeiden mijn vijf jaar oude kersen eindelijk met wilde kleuren. Maar bovenal was ik blij met een groot aantal vruchten die in de war raakten. Maar in juni vond ze opeens een paar wormpjes aan de onderkant van de bladeren.

  Ik heb meteen de bomen van Bordeaux vloeibaar gespoten en al snel stierven al deze levende wezens, maar de vruchten op de kersen vormden zich nooit - het voelt alsof ze zijn opgedroogd en zijn afgevallen aan het begin van hun ontwikkeling. Beste tuiniers, leg me uit alstublieft: is het dat ik zonder een gewas achterbleef, plagen of bordeauxvloeistof de schuld krijgt?

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.