Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Stepan A. ZHELEZNYAK, Pskov

  Oude bronnen geadviseerd om kerosine te gebruiken om onkruid op wortelen te bestrijden. De toen uitgevoerde experimenten toonden aan dat de planten van de paraplufamilie resistent zijn tegen deze vloeistof, en voor andere planten is het giftig.

  Het werd aanbevolen om kerosine te gebruiken, zowel vóór het ontkiemen als daarna. In het eerste geval wordt de dag vóór het ontkiemen de 2-3 behandeld. Als tijd wordt gemist, moet dit worden gedaan in de 2-fase van echte bladeren. Bij het verwerken van wortelen op scheuten mag de tijd niet worden uitgesteld: de uiterste datum is dat het bovenste deel van de worteloogst de diameter 6 mm bereikt. Er moet ook rekening worden gehouden met het stadium van ontwikkeling van onkruid - kerosine best onderdrukt ze in de fase van 1-3 bladeren. Als je te laat bent met de deadlines, wordt het onkruid veel minder beschadigd.
  De dosis per honderd delen is 2,5-4 l en is afhankelijk van de mate van vervuiling en de zaaidichtheid. Na verwerking vertragen wortelen op 5-6-dagen de actieve groei, maar herstellen zich snel en blijven zich goed ontwikkelen.

  Het sproeien van bedden moet worden gemaakt met verse kerosine in droog, windstil en warm weer. Wanneer de dreiging van regen niet kan worden toegepast, dit "herbicide" - regen leidt tot de vorming van water-kerosine-emulsie die wortels kan beschadigen.
  Gebruik geen kerosine als de wortels zijn gepland voor het oogsten van jonge dieren.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Mijn wortels faalden voortdurend, klein of onhandig. Ik ben eerlijk gezegd al wanhopig om het te laten groeien. En eens in een gesprek tijdens een kopje thee op het werk, vertelde medewerker Irina me hoe ze grote en mooie wortels krijgt. Ik heb haar methode meteen toegepast.

  Maar het punt is dat wortels begin mei in een groef naast aardappelen worden geplant in vochtige aarde, bedekt met rivierzand en met een handpalm worden geklapt. De aarde warmt op, wortels stijgen en onkruid is perfect zichtbaar op het heldere zand.
  Besproeiing alleen als het erg droog is en voldoende vocht. Het zand is niet de grond, de korst is niet bedekt en mijn wortel stijgt heel mooi. Een aparte groef is duidelijk zichtbaar, de zon warmt het op en de wortels groeien. Ik soms podrykhlyu ja polya, als het droog is - dat is de hele zorg.
  In augustus neem ik wortels om te oogsten, en aan het eind van september oogst ik de wortels en geniet ik van de oogst. Ik zie geen krullen. Zeker, in de laatste twee jaar, na het advies van Dacha, plant ik wortels voordat ik thuis plant. Ontsproten, verzadigd met vocht, wordt minder vaak gezaaid, zodat het later niet nodig is om uit te dunnen. En na zo'n zaaien komt het over een week.

  Als ik in september mijn wortel met een hooivork graaf, snijd ik altijd de staarten en de bovenkant van de hanger af om het groeipunt te verwijderen. Ik droog het een beetje in de zon, dan breng ik het over naar de schuur voor een tocht en daar droog ik het. Ik blijf in een kelder in emmers met zaagsel, op zaagsel bovenop leg ik een takje vuren met naalden en dek af met deksels. Waarom een ​​kerstboom plaatsen? Maar ik ken mezelf niet, er groeit gewoon een grote dennenboom in de buurt van het huis, en door de wind zijn er altijd veel takken in de tuin. Wortelen worden perfect opgeslagen, ontkiemen niet en rotten niet.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen