5

5 beoordelingen

 1. T. Goltsov Kaluga-regio

  Zaailingen van kool en selder geplant en de volgende dag werden de planten witte bladeren. Er was geen bevriezing, de zon stond ook open ... Wat kan er aan de hand zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Zo'n probleem is niet ongebruikelijk bij overgroeide zaailingen, waarvan de wortels in een glas overvol zaten. Dit verzwakt de planten enorm. En bij het planten op een vaste plaats, met scherpe veranderingen in de dag- en nachttemperatuur van lucht en grond, ervaren planten ernstige stress. Overdag verdampten de bladeren actief vocht en 's nachts koelte vertraagde het wortelstelsel. Ze kon het bovengrondse deel niet van voldoende water voorzien, met als gevolg uitdroging.
   Behandel beschadigde planten met een adaptogeen preparaat. Sommige van de meest beschadigde bladeren gaan verloren en dit vertraagt ​​de vruchtvorming enigszins. Om te voorkomen dat de vertraging kritiek wordt, moet u de planten in de zomer goed verzorgen.
   I. BELKINA, landbouwingenieur

   antwoord
 2. Anton Sidorenko, St. Petersburg

  Is het mogelijk kool te eten die door kiel wordt geraakt?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Kila-kool is een schimmelziekte die zich niet door de plant verspreidt, maar zich in het wortelstelsel bevindt. Als de plant ziek is in de vroege stadia van groei, zal de kop zich niet vormen. Op latere koppen wordt de kool vastgebonden en is het mogelijk om te eten, maar ik raad aan het besmette gewas niet te bewaren. Het zal moeilijk zijn om ziektesporen uit de kelder te verwijderen.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik vond het heel leuk om verschillende soorten kool te verbouwen. Roet Peking, Savooiekool, rood, broccoli, kleur. Geplant op zaailingen in de kas onder het afdekmateriaal eind april. Ik plaatste stenen tussen de groeven op dezelfde plaats zodat ze overdag zouden opwarmen en hun warmte 's nachts aan de aarde zouden geven. Het is nog steeds koud in onze regio in die tijd, dus de kool ontsproot langzaam, maar ik had geen haast. Half mei werd het warmer, de zaailingen begonnen te openen en te luchten en jonge spruiten begonnen sneller te groeien.

  Steek in elk gat een handvol limoen en as. Absoluut alle zaailingen zijn eraan gewend geraakt! Verspreid het uitdelen aan iedereen.
  Kool werd bewaterd met een infusie van gras of kippenmest in een lage concentratie, evenals (op bladeren) met een oplossing van jodium (of briljant groen of ammoniak): theel. een van deze middelen.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.