2 beoordelingen

 1. Valentina Konstantinovna Ryabushkina, therapeut, Novosibirsk

  Oxaalzuur aanwezig in aardbeien vormt onoplosbare verbindingen met calcium - calciumoxalaten. Ze zijn erg verraderlijk: ze kunnen cariës verergeren, manifestaties van osteoporose veroorzaken, urolithiasis veroorzaken, de pathologie van het maagdarmkanaal, pyelonefritis of cystitis verergeren.
  Om het zuur te binden, moeten de bessen vóór het eten worden gemengd met natuurlijke zuivelproducten of worden weggespoeld met voldoende water.

  De werking van oxaalzuur kan ook worden geneutraliseerd met behulp van het volgende recept. 1-2 Art. l. giet verse of gedroogde stelen tuinaardbeien met 300-400 ml kokend water, sta in een schaal onder het deksel van 15-20 minuten en neem deze infusie gedurende de dag.

  antwoord
 2. Alexander Stanislavovich ANTONOVICH

  Als het onhandig is om voor tuinaardbeien te zorgen, vooral als het gaat om het verwijderen van onkruid, plant u het in één rij, dan krijgt u een soort "lijn". De oogst van elke struik zal toenemen en de zorg zal worden vereenvoudigd.
  Deze bessencultuur stelt hoge eisen aan vocht, omdat het wortelsysteem van planten zich in de oppervlaktelaag van de grond bevindt en er gedurende de zomer bladeren worden gevormd. Vooral aardbeien hebben vocht nodig tijdens de vorming en het vullen van bessen.

  Een ander probleem is dat de bessen vaak de grond raken, besmet raken en rotten. Om ze te beschermen tegen contact met de grond, is het raadzaam om het onder de struiken te bedekken met onderliggend materiaal (stro in de vorm van snijden, naalden, gras, zaagsel, enz.).
  Met de leeftijd worden planten ernstig beschadigd door teken, spotting en andere schimmelziekten, vandaar dat de opbrengsten van aardbeien sterk dalen. Om dit te voorkomen, wordt een landbouwtechniek zoals bladmaaien gebruikt. Deze werkzaamheden moeten onmiddellijk na het reinigen worden uitgevoerd.

  oogst, en het gebladerte zelf verwijderd van de plantage en verbranden. Na deze operatie is het handig om de planten te voeden, het is het beste om een ​​verdunde mullein of vogelpoep voor dit doel te gebruiken.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.