Beoordelingen en opmerkingen: 2

 1. Svetlana Tolstykh, Belinsky, regio Penza

  Voor de preventie van Phytophthora, spray ik mijn tomaten eens in de twee weken met een gistoplossing. Gist - dit zijn dezelfde schimmels, alleen nuttig. Nadat we ze hebben laten zien aan de bladeren van tomaten, laten we geen ruimte meer over voor de schadelijke bacterievuurschimmels, de nuttige schimmels zullen niet toestaan ​​dat ze zich vermenigvuldigen.
  Na spuiten is verbetering duidelijk. Doe ik het goede? Verslaat gist fytoforese?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Phytophthora ontwikkelt zich in de plant, waar gistschimmels nooit doordringen, dus praat niet over het voorkomen van deze ziekte op een vergelijkbare manier. Bovendien ontwikkelt gist zich in een vochtige omgeving en is er suiker.

   Op het oppervlak van een plant die is geïnfecteerd met een witte vlieg, bladluizen en fietsers, geven ze zoete, kleverige afscheidingen op de bladeren. De zogenaamde honingdauw verschijnt. Gistschimmels "eten deze suiker op, honingdauwbladeren, en de plant wordt eigenlijk beter. Maar bij afwezigheid van suiker en vocht zal de gist zelf sterven.
   Het positieve effect van de gistoplossing is natuurlijk. Sproeien zelf is een goede wassing van de planten, waardoor hun toestand verbetert. Een dergelijk beeld kan zelfs worden waargenomen bij het spuiten van gewoon water. Maar dit is een zichtbaar effect. De verspreiding van de ziekte zal doorgaan via 2-3 van de dag.

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen