Beoordelingen en opmerkingen: 6

 1. I. Lipatov Moskou-regio

  We houden heel veel van aardbeien. Vertel me, hoe de planten te voeden, zodat de bessen groot en gelijkmatig zijn, maar lekker en gezond, zonder nitraten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Om de prachtige oogst van gezonde bessen zonder nitraten te verzamelen, met een hoog gehalte aan vitamines en suikers, voed je je planten met de complexe organische meststof Fasco voor aardbeien.

   De meststof is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals compost, biohumus en andere nuttige organische stoffen. Ze stimuleren de actieve groei van wortels en de ontwikkeling van planten en activeren bovendien de vitale processen van de bodem. Spoor elementen in deze meststof op, een gunstig effect op planten, ondersteunt de immuniteit en beschermt tegen de negatieve effecten van de omgeving.
   Verdeel de kunstmestkorrels gelijkmatig rond de aardbeistruiken, maak de grond voorzichtig los, duw de korrels in de grond en water goed. Bij het naleven van de norm van introductie is herhaalde topdressing gedurende het seizoen niet vereist.
   L. ROMENSKAYA, landbouwingenieur

   antwoord
 2. O. Guzeva Chelyabinsk

  Is het mogelijk om verschillende soorten aardbeien in een klein gebied te planten? Zal er een bestuiving zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Tijdens de vegetatieve reproductie van aardbeien (snor) worden alle eigenschappen van de moederplant behouden. Zaden zullen in de meeste gevallen hybride zijn, maar het is niet nodig om ze te gebruiken voor reproductie.
   L. KALUGINA, landbouwingenieur

   antwoord
 3. L. Alekseeva Moskou-regio

  Twee jaar lang verzamelden ze een goede oogst van wilde aardbeien van de variëteit Lord, en toen stopten de bessen met binden, en deze "vette" ging als een onkruid wandelen rond het complot. Wat is er met de aardbeien gebeurd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Verscheidenheid Lord, zoals veel latere variëteiten, vooral onder ongunstige weersomstandigheden, vormt vaak weinig levensvatbaar stuifmeel. De zelfvruchtbaarheid wordt verminderd en daarom heeft het ras een bestuiver nodig van ongeveer dezelfde bloeiperiode. Misschien was dit niet nabij. Bovendien kunnen helmknoppen, vooral bij de eerste bloemen (namelijk omdat zij het grootste percentage stuifmeel vormen dat bestuift), bevriezen.

   Een negatief effect op de oogst en het feit dat de planten pas laat vrucht hebben en dat ze volgend jaar weinig tijd hebben voor de vorming van de oogst. En dan groeit de snor. Ze zijn krachtig in dit ras en als ze lange tijd ongeschaafd blijven, putten ze de planten uit en verminderen ze de hoeveelheid en kwaliteit van de bloemen die zijn gevormd. Daarom is het beter om de snor te verwijderen of de stolonen direct na de worteluitgangen te snijden.
   N. Alekseev, landbouwingenieur

   antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen