4

4 beoordelingen

 1. Tamara Lvovna ZELMAN

  Er groeien veel irissen in mijn tuin. Ik merkte dat hun bladeren in de tweede helft van de zomer roestige plekken beginnen te raken. Hoe de decorativiteit van planten behouden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het eerste signaal dat de iris werd aangevallen door bladvlekken of heterosporose, is het verschijnen van langwerpige gelige vlekken op de extreme, verouderende bladeren. Na verloop van tijd worden ze lichtbruin of grijsachtig olijfgroen met een donkerbruine rand. De uiteinden van de aangetaste bladeren worden geel en droog.
   De ziekte tast de interne bladeren van de bundel aan. Als dit elk jaar gebeurt, verzwakt het de gezondheid van wortelstokken merkbaar. De boosdoener is de pathogene schimmel, die ook narcissen en gladiolen aantast. Irissen krijgen meer en meer van deze ziekteverwekker als er warm en vochtig weer wordt vastgesteld. En verdikte aanplant, een teveel aan vocht en een gebrek aan fosfor in de grond helpen de ontwikkeling van de ziekte.

   Hoe planten tegen deze infectie beschermen? In de herfst moeten alle aangetaste bladeren worden verwijderd. Planten planten moet kauwgom zijn, waar de site goed is opgeblazen. Het is absoluut noodzakelijk om te wieden en water te geven zodat er geen water op de bladeren valt. Wanneer u voor irissen zorgt, moet u ze zorgvuldig inspecteren, oude bladeren verwijderen, zodat u hun nederlaag op tijd kunt identificeren met heterosporose. En als het wordt gevonden, is het noodzakelijk om de planten te besproeien met een van de fungiciden. Bordeaux-vloeistof en Oksikhom zijn het meest geschikt.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De knoppen van irissen rotten. Waarom gebeurt dit?
  Tatyana Kozhevnikova, Podolsk

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er kunnen veel redenen zijn, variërend van rot, virale infecties en eindigend met een gebrek aan voedingsstoffen. Maar meestal beïnvloeden irissen bacteriële en schimmelziekten. Of je bloemen werden gekozen door de irisvlieg (als je de knop breekt, zal er een worm zijn). Snijd in het laatste geval alle door de plaag beschadigde toppen af ​​en verbrand ze en behandel de bloementuin met een systemisch insecticide (bijvoorbeeld Aktara). Zorg ervoor dat u de oplossing en de grond morst. In het volgende jaar van behandeling, herhaal: in het vroege voorjaar, en daarna na het verschijnen van steeltjes, maar voordat de knoppen kleuren.

   Alternatieve bereidingen van BI-58, Confidor, Actara (volgens instructies).
   Irisrot ontwikkelt zich door wateroverlast. Behandel in dit geval de aanplant met een fungicide (Funda-zol, Quadris, Ridomil Gold, Bravo). In geval van ernstige ontwikkeling van sproeiziekte, herhaal 1 -2 keer met tussenpozen van 6-8 dagen.

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.