2 beoordelingen

 1. Ekaterina Valeryevna KHARCHEVKINA, regio Bryansk, stad Lyubokhna

  In eerste instantie groeide ik alles, zoals ze zeggen, in de wetenschap. Maar eens kwam mijn tante ons bezoeken. Ze zag in de kas de stengels van planten vastgebonden en uitgerekt tot een touwtje, ze schudde haar hoofd en zei: "Dus je hebt de komkommers van je moeder gescheurd."

  anamnese
  In het begin begon ik te beweren dat dit geavanceerde technologie is, ze zeggen dat komkommers ruimte nodig hebben en ze zei eenvoudig: "Had je ruimte nodig toen de moeder je voedde?" Het leek me dat ze iets wist dat ik verkeerd begreep. En tante Toma vertelde eenvoudig en begrijpelijk alles over de teelt van komkommers. Enige tijd later las ik over de methoden om ze op collectieve en staatsboerderijen te kweken en zorgde ik ervoor dat dergelijke praktijken zoals koppelverkoop nergens werden toegepast. Van oudsher zijn komkommers nooit uit de grond gescheurd waarin ze worden gezaaid. Bij koud weer was het gemakkelijker om te schuilen en in de hitte werden ze beschermd door bladeren. Maar de waarheid is! Ik herinner me dat mijn moeder in mijn kindertijd niets met komkommers bedekte als het warm was, en de eerste komkommers waren zo geurig.
  Nota
  Verticale kousenbanden begonnen alleen te worden toegepast met de ontwikkeling van kassen - om ruimte te besparen. En hier, in tuinen met een overvloed aan land, waarom zijn ze nodig? Laat de komkommers eten en koesteren, zoals tante Tom zei: 'van de moeder.'
  Groeiende punten
  Dus nu gebruik ik geen kousenbanden: mijn komkommers groeien vanaf het moment van planten vrij in alle richtingen. De eierstokken liggen direct op de grond, ze verwarmt ze in koude nachten, de bovenste bladeren zijn bedekt met de hitte. Ik maak mijn komkommerbedden hoog, voornamelijk gericht langs de oost-westas, om het meeste uit daglichturen te halen. Zaailingen planten volgens het beroemde "Murom" -schema: in het midden van de bergrug in één vlakke lijn. Het is gemakkelijker om te verzorgen: water geven, voeren, onkruid bestrijden.
  Wanneer de wimpers worden gevormd, stuur ik ze in de juiste richting vanaf het groeipunt. Geleidelijk wordt de hele tuin bedekt met komkommerbladeren, die de aangrenzende zaailingen niet storen. Als een koude nacht is voorzien, geef ik de aanplant water met warm water en bedek ik de bovenkant, zonder bogen, met de gebruikelijke oude lakens. En er wordt niets aan mijn komkommers gedaan, ze zijn alleen getemperd. De eierstokken liggen op warme grond en groeien langzaam vanzelf!
  Het smaakt beter
  En de smaak en geur van mijn komkommers zijn niet te vergelijken met komkommers die in kassen en kassen worden geteeld. Dit zijn onze komkommers en worden perfect opgeslagen, en in de augurk worden ze niet zacht. Trouwens, alleen

  in de natuurlijke omstandigheden die ik heb beschreven, kun je prachtige zaden van je komkommers krijgen. Hierom verlaat ik niet de eerste en niet de tweede, zoals gebruikelijk is, maar de "middelste" instantie, die door hitte en kou is uitgeblust. Ik fotografeer het vanuit de wimpers van de moeder als er al scheuren langs lopen en het wordt geelbruin. Ik geef het uit op het venster totdat zachte plekken verschijnen en op deze manier krijg ik zaden voor een nieuwe oogst.

  antwoord
 2. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Plant komkommers in de groeven

  Ik plant mijn komkommers in de open grond op een speciale manier die ze beschermt tegen mogelijke koude snap.

  Eerst graaf ik groeven met een diepte van minimaal 20 cm op een afstand van 70-80 cm van elkaar. De grond onder de komkommers mag niet zuur zijn, vruchtbaar, goed opgewarmd. Dan maak ik onderaan gaten waarin ik komkommers plant, en tik ze tegen de eerste bladeren. Ik pers de aarde onder struiken en geef hem water met warm water. Als het plotseling kouder wordt,
  Ik bedek de groef met plasticfolie - de zaailingen zullen dan warm zijn.
  Waar is deze methode goed voor? De wortels groeien over de gehele diepte van de groef in de komkommers, waardoor de stengels gezond en sterk worden. Terwijl de zaailingen van komkommers groeien, giet ik de aarde onder de struiken en geleidelijk worden de groeven vergeleken met het oppervlak van de aarde. Voor komkommerwimpers maak ik steunen en, terwijl ze groeien, verwijder ik de zijscheuten naar het zesde blad. En hoe eerder ik het verwijder, hoe sterker de komkommerzweep wordt. Het is ook belangrijk om de zaailingen van komkommers niet te verdoezelen, giet ze vaak met warm, goed onderhouden water.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.