1

hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Hij heeft een zeer goede das, dus je moet normaliseren: laat slechts één sterke borstel op één wijnstok, verwijder de rest. Anders kun je de struik overbelasten en komt deze niet goed uit de winter of zal het volgende jaar helemaal geen gewas produceren.
    In 2017 had ik een trieste zaak. Ik liet twee of drie borstels aan de wijnstok - het gewas is rijp, ik was blij (hier is het hebzucht) dat er veel druiven zijn. In de winter trof de strenge vorst, tot januari was er bijna geen sneeuw en zelfs de wijnstokken rijpen slecht. In het voorjaar van 2018 kwam deze struik nauwelijks in leven, tegen de herfst waren de bladeren licht gegroeid. Wat een oogst! Ik moest op God vertrouwen, zodat de struik helemaal niet zou sterven.

    antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.