1

Beoordelingen en opmerkingen: 1

 1. Alexander LUKSHIN, agronoom, Yelniki.

  Vaak wordt Koreaans chrysanthemum-plantmateriaal gekocht in de herfst - het is handig om planten met bloemen van uw favoriete kleur te kiezen. Het is beter om struiken zo vroeg mogelijk te planten en te transplanteren - eind augustus en begin september, zodat de planten goed worden versterkt en voorbereid op de winter.

  Bij het kiezen van zaailingen, moet je aandacht besteden aan de wortels, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan instanties met een ontwikkeld wortelsysteem en een groot aantal scheuten. Dan weet je zeker dat de plantenwijnen goed genoeg zijn. Als zaailingen in potten worden verkocht, let dan op of er een jonge scheut is, wat een goede kwaliteit van de wortels aangeeft.
  Chrysanthemumstruiken hoeven niet diep begraven te worden, de wortels groeien parallel aan de grond. Na het planten is het raadzaam om de scheuten te snijden, zodat ze niet meer dan een derde van hun lengte overlaten. Dit is noodzakelijk zodat de planten niet veel energie aan voedsel besteden, maar eerder wortel schieten. Vergeet niet om ze goed water te geven.

  BELANGRIJK!
  Probeer chrysanten te kopen die in uw omgeving worden geteeld - ze zijn minder wispelturig dan geïmporteerde en zijn al aangepast aan de lokale omstandigheden. Als je deze plant nog steeds leuk vond, maar de wortels zijn zwak, kun je deze in een pot planten en tot de lente in een koele kelder bewaren.
  voorwaarden
  In de tuin heeft een chrysant een goed verlicht gebied nodig, zodat de scheuten niet uitrekken, anders zal dit de bloei vertragen en de decorativiteit van de struik verslechteren.
  De plant houdt niet van overtollig vocht, het is beter om het op een verhoogde plaats te planten, maar houd er rekening mee dat het wortelstelsel oppervlakkig is, dus je moet water geven in droogte. Bij een gebrek aan water worden de bladeren en bloemen kleiner.
  Chrysanthemum houdt niet van drukte. Ze planten struiken op een afstand van 40-50 cm van elkaar, na verloop van tijd zullen ze groeien en alle vrije ruimte innemen.
  De grond moet los zijn, vochtdoorlatend, voedzaam. Op de grond in het gebied is het zwaar, leemachtig, dus bij het planten breng ik turf, zand (een halve emmer per 1 m²) en een beetje verrotte mest. Chrysanten die in een dergelijk mengsel zijn geplant, groeien met succes en genieten van de bloei van 3-4 van het jaar.

  Koreaanse chrysant verdraagt ​​winters in de middelste rijstrook. Maar voor de betrouwbaarheid sneed ik de struiken in de herfst, waardoor ik hoge stompen achterliet en de overrijpe humus of veen toevoegde. Hoewel soms na de winter een deel van de struik sterft. Dit gebeurt niet zozeer door bevriezing, maar vanwege nat worden of weken met veelvuldig ontdooien.

  antwoord

Laat feedback achter, opmerkingen