hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  COVERERS, OF LEVENDE MULCH

  Ik schrijf je om interessant te delen, en in de hoop begrip en interesse te vinden. Het feit is dat wanneer u met uw buren van het zomerhuisje begint te praten over een levende mulch, u een oprecht misverstand tegenkomt. Dit is begrijpelijk omdat we gewend zijn met mulchen met verschillende materialen - zaagsel, film, kranten, turf, naalden. Daarom lijkt de methode van live mulchen voor iedereen ongewoon en zelfs verkeerd. Het eerste bezwaar dat ik tegenkom is: wat is het nut van het planten van bodembedekkers, hoe verschilt dit van hetzelfde onkruid? Naar mijn mening is dit een zeer verkeerde positie.

  Bodembedekker - in mijn geval hebben we het over witte klaver - in geen geval onkruid, integendeel, ze zijn in staat om de bodem verder te verrijken.
  Bijvoorbeeld, witte klaver verrijkt de grond bovendien met stikstof, voorkomt het verschijnen van onkruid en zorgt voor een zeer mooie uitstraling, veel netter dan mulch van zaagsel of zelfs meer kranten.
  Zaagsel, splinters, naalden, kranten - dit alles verliest zijn uiterlijk onder invloed van neerslag, vermengt zich met vuil.
  Witte klaver behoort tot vaste plant zaailingen, het groeit gelijkmatig, trekt bestuivende insecten naar de site. Bovendien maken klaverwortels de grond los, creëren ze gunstige omstandigheden voor het verschijnen van regenwormen en dit is ook een groot pluspunt. Het voorkomt verdamping van vocht op dezelfde manier als niet-levende mulch, dus naar mijn mening zijn er veel voordelen, maar ik zie geen nadelen, tenzij ik het juiste grondmengsel met klaverzaden koop.
  Klaver Ik plant voornamelijk onder bomen en struiken, evenals in gangpaden. Hij houdt van halfschaduw en vocht, maar verdraagt ​​kalm warmte met droogte; Bovendien is het zeer goed bestand tegen vertrappen. Voor mij is dit relevant, omdat er in het huisje gasten zijn, waaronder jonge kinderen.

  Voorheen was het na dergelijke invallen nodig om de site lange tijd in orde te brengen, de mulchlaag waterpas te stellen, soms om een ​​nieuwe toe te voegen. Nu is er geen dergelijk probleem.
  Nog een interessant feit dat ik over witte klaver leerde: voorheen werd het gekweekt als voedergewas. Dus als je in het land dieren hebt en onze buren voor de zomer kippen of konijnen baren, is dit vaak een extra voordeel.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.