hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Anjer Crown
  Begin in maart, wanneer het voorrecht van uitkomen begint, de bloeiende eenjarige planten te zaaien. Dit jaar begonnen Chinese kruidnagelzaden in een bijgewerkte versie in de verkoop te gaan. De Corona-serie verheugt zich niet alleen met zijn verscheidenheid aan kleuren, maar ook met de diameter van de bloem (5-8 cm!). Medewerkers van het bedrijf Pan American Cid demonstreerden nieuwe rassen op de tentoonstelling. Ze zijn trouwens supercompact. Ze zien er niet alleen geweldig uit in bloempotten, maar ook in borderplantingen.
  Over kiemkracht
  Hetzelfde substraat is geschikt voor het zaaien van Corona zaadjes als voor aquilegia. Alleen met een beetje meer turf en een handvol vermicompost. De zaden worden niet met zand bestrooid, maar met lichter vermiculiet. Dan verschijnen de zaailingen al op de 3-5-e dag! En bij een temperatuur van slechts + 18-20 graden. Zaailingen hebben geen extra verlichting nodig als ze op een heldere vensterbank worden geplaatst. Kruidnagel kan knoppen ontwikkelen en planten in korte dagen (minder dan 12 uur). Op bewolkte dagen is echter verlichting voor planten nodig. En als er geen noodzakelijke lampen zijn, bevelen experts het gebruik van groeiregulatoren (hetzelfde barnsteenzuur) aan.

  Heb ik een pick nodig? Ondanks de compactheid van planten in deze serie, zijn de zaailingen een belangrijke ruimte. 4-6 weken na het opkomen worden de kruidnagel in afzonderlijke kopjes geplant. Zaailingen worden koel bewaard voordat ze naar de tuin worden vervoerd (op een glazen balkon). Overweeg voor het planten in open grond dat kruidnagel geen hitte en te vochtige grond verdraagt. Kies een plaats voor haar sublieme, in de verspreide schaduw van andere planten.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.