2 beoordelingen

 1. Vera Dmitrievna POLYAKOVA, Bryansk

  Vertel me, is het mogelijk om snel bollen te laten groeien van zeer kleine kinderen van gladiolen, die volgend jaar zullen bloeien?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er is niets ingewikkelds aan. Allereerst, zodat kleine kinderen (en bollen) goed overwinteren, na de eerste behandeling moeten ze worden afgeveegd met een doek gedrenkt in dieselbrandstof. Dit beschermt plantmateriaal tegen ziekten.
   Voor ontkieming nemen ze een doos (30x10x7 cm), leggen ze nat zaagsel op de bodem en leggen de kinderen er een rij op. Een dunne laag hooi of droog gras wordt bovenop geplaatst en de doos wordt goed afgesloten met glas. De bodem moet echter openingen hebben zodat het plantmateriaal ademt.
   Vervolgens worden de gekiemde gladiolenbaby's in groeven gelegd die vooraf met water zijn besproeid, besprenkeld met droge aarde met een laag 1 cm, en het bed zelf of de voren is strak bedekt met een film. Zodra vriendelijke opnames verschijnen, verwijderen ze deze. Als je op deze manier bollen kweekt, kun je 100% kiemkracht bereiken.

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.