hoe 1

 1. VA Krylov, Sosnovy Bor, regio Leningrad.

  MINT COMFORTS EN HEALS

  In de oeroude bloementaal betekende deze bescheiden plant een oproep: 'we wissen alle herinnering uit het verleden uit het geheugen'. Mint kan echt troosten en genezen.
  Pepermunt (het is ook Engelse munt, koude munt) kan in de tuin worden gekweekt, maar het verdraagt ​​geen strenge vorst en het verdort op moerassige, zware en zure gronden. Het beste van alles is dat munt overleeft op humusrijke laaglanden of voormalige veengebieden. Ze houdt van goede verlichting, vochtige en goed losgemaakte grond.
  Munt brengt nauwelijks zaden en moet in het voorjaar vegetatief worden vermeerderd. Om dit te doen, worden wortelstokken verdeeld in delen van 5-10 cm lang, in groeven geplaatst tot een diepte van 7-8 cm en bedekt met aarde. Als er niet genoeg wortelstokken zijn of als de grond in het laagland te laat rijpt, gebruik dan jonge scheuten - zaailingen.
  In de zomer moet een muntbed worden gepudderd en gedrenkt, bedekt met stro, takken en mest voor de winter. Om te voorkomen dat de thermofiele plant bevriest, maait u het gras de hele zomer slechts één keer.

  Als je geen etherische olie gaat maken, is het beter om te beginnen met schoonmaken voordat de knoppen met kleine bloemetjes opengaan.
  Als het gras naar olie gaat, wacht dan tot de helft van de planten bloeit. Het is noodzakelijk om 's ochtends munt te verzamelen wanneer het gehalte aan etherische olie in de bladeren maximaal is.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.