2 beoordelingen

 1. Taisiya Gorelikova, stad van Safonovo

  Vorige zomer bleven ze zonder pruimen achter: de vruchten waren langwerpig, werden lelijk, bedekt met witte bloei. Ze hebben het niet eens geproefd ... Wat is er gebeurd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De boom wordt geraakt door "zakken" pruimen. Deze schimmelziekte (die ook kersenpruim, kers, vogelkers treft) is vooral actief in een koele, vochtige, langdurige lente. Sporen van de schimmel winter in de scheuren van boomschors, takken en onder de schubben van de nieren. En in het voorjaar infecteren ze bloemen. De eerste tekenen van de ziekte verschijnen ongeveer twee weken na de bloei. De eierstokken groeien enorm, worden lichtgroen, er zijn geen botten - in plaats daarvan zit er een holte in de vrucht ("zak"). Dergelijke pruimen zijn volledig mild en niet eetbaar; hun hele oppervlak is bedekt met witte schimmelplaque. Later worden de vruchten bruin, droog en vallen ze, of blijven ze aan de boom en worden ze beschimmeld.

   Beschermende maatregelen
   Lentebehandeling met koperbevattende preparaten is belangrijk: bijvoorbeeld Bordeaux-vloeistof (vóór knopknop - 300 g per 10 l water; vóór bloei - 100 g per 10 l water), Abiga-Peak (volgens instructies).
   Verzamel en vernietig het aangetaste fruit (begraaf het in de grond, verbrand het). Takken waarop zieke pruimen zich voortdurend ontwikkelen, snijden en ook verbranden.
   Elena GORBUNOVA, Cand. biol. van de wetenschap

   antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.