hoe 1

 1. Tatyana KOCHETKOVA, Moskou

  In mijn tuin groeien en bloeien callas vele jaren. Aanvankelijk waren ze witbloemig, daarna rood, nu is het kleurengamma veel groter, omdat er elk jaar nieuwe hybriden te koop zijn.

  Knollen worden het best gekweekt in een huis of in een verwarmde kas van eind maart tot begin april. Ik plant ze afzonderlijk in containers die de diameter van de knol overschrijden. Bovendien verdiep ik het met niet meer dan 4 cm, met verdere transplantatie in een grote container verdiep ik het met nog eens 2 cm Als de plant te diep wordt geplant, zal hij slecht of helemaal niet bloeien, maar hij zal de baby actief laten groeien.
  Bevochtig de rand
  pot of door de pallet en zet op de vensterbank van het zuiden of westen raam. Het is handig om containers op één grote pallet te stapelen.
  Bodem en zorg
  Voor het planten van calla knol gebruik ik losse, licht zure en humusrijke grond. Het mag niet uitdrogen, maar een teveel aan vocht kan nog meer schade veroorzaken - knollen kunnen rotten.

  In mei, wanneer de dreiging van vorst voorbij is. Ik breng planten over naar de volle grond of naar grote containers. Voor het planten is het beter om vochtige plaatsen te kiezen, goed verlicht, maar zonder middagzon.
  De plant reageert op topdressing. Ik voer echter niet meer dan drie keer per seizoen, omdat met een teveel aan stikstof het aantal steeltjes afneemt en de schutbladen lijden - ze worden vervormd of groen.
  Elke bloem behoudt tot 1,5 maand decoratief. Vervolgens verwijder ik de steel, die bijdraagt ​​aan de groei van de knol.

  Met het begin van lage temperaturen (in de buitenwijken is dit begin oktober), graaf ik de planten op en was ik ze. Vouw een maand op een koele, droge plaats. Hierdoor kunnen voedingsstoffen uit de bladeren en wortels in de knollen en planten terechtkomen - om zich voor te bereiden op de rustperiode. Vervolgens sneed ik de bladeren en wortels.

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.