hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Er zijn vijf soorten kruidnagel in mijn tuin, maar de meest favoriete is Turks. De eerste planten met bordeauxrode bloemen maakten indruk op me. Sindsdien is het aantal variëteiten aanzienlijk toegenomen, bloembedden zijn vol met kleuren.

  Turkse anjer plant zich heel goed voort door zelf te zaaien, maar als je het op een specifieke plek moet planten, is het voldoende om de zaden te verzamelen nadat de plant is vervaagd. Om de kleur van de bloembladen niet te verwarren, knoop ik een wollen draad van dezelfde kleur aan de stengel van een bloeiende plant. Je kunt zaden direct in de grond zaaien en niet te vergeten om regelmatig water te geven bij droog weer. Het gebeurt dat scheuten worden gevonden in aangrenzende bloembedden. Als ze andere planten niet hinderen, laat ze dan staan. Ik zaai de zaailingen van vorig jaar van zelf zaaien naar een vaste plaats in het voorjaar.
  “Turkse vrouw” is nogal kwetsbaar: na regen of harde wind breken stelen vaak. Om schade te voorkomen, kunt u ze aan de steun vastmaken, maar dit zal het esthetische uiterlijk verpesten. Ik plant grotere tuinbloemen (phlox) rond de anjer, die hem beschermen tegen de wind en voorkomen dat hij in verschillende richtingen vervalt.
  Zhanna LAPSHINA, Altai Republiek.

  Zaaien en vermeerdering van Turkse kruidnagel

  antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.