hoe 1

  1. Tatyana Alexandrovna Bratyshkina, Smolensk

    Lavendel is een echt natuurwonder. Tuinmannen, bijen, kruidkundigen, kunstenaars, dichters, parfumeurs houden van haar. Dus ik werd verliefd op lavendel toen ik de Krim bezocht en zag de velden van deze plant bloeien en geurig van geur, vergelijkbaar met de zee. Toen besloot ik dat ik zeker lavendel in mijn landhuis zou planten.

    Ik kocht een jonge struik op de kermis. In de zomer groeide hij goed op en bloeide hij zelfs. Lavendel houdt niet van overmatig water geven, omdat wortels kunnen rotten. In het voorjaar, na het planten, voedde ze het met ureum (1 el. Per emmer water). Om één struik te voeden, is 5 l oplossing voldoende. In het eerste jaar heb ik niet getrimd. En nu, als mijn plant 5 jaar oud is, snij ik elk jaar stelen met bloeiende bloemen. Ik droog ze. Deze takken kunnen in een vaas worden gezet, vanuit een mot in een kast worden gezet of als thee worden gezet. Ik maak 1 el. l gedroogde grondstoffen met een glas kokend water, ik sta erop 15 minuten. en drink onder verminderde druk.
    Nu heb ik 4 lavendelstruiken. Ik heb ze gepropageerd met stekken. Ik sneed ze vanaf het middelste deel van de stengel met een scherp mes dicht bij de nier, verwijderde bladeren en bloemen. Het uiteinde van het handvat werd in een wortelgroeistimulator gedompeld en in een zandpot geplaatst. Ze zorgde ervoor dat het zand nat was en besproeide ook de stengel met water. Twee maanden later schoten de stekken wortel en plantte ik ze in de volle grond. Ze bedekte haar put voor de winter met varens (bladeren kunnen niet worden bedekt, omdat de wortels zullen rotten). Plant lavendel in je landhuis en je zult voor altijd verliefd worden op de geur van de bloemen!

    antwoord

Beoordelingen en tips

Je e-mail is alleen zichtbaar voor jou.